BLE ENIGE: I et gruppemøte ble politikerne enige om retninga videre for møteplassen for Bardufoss. Foto: Torbjørn Kosmo
BLE ENIGE: I et gruppemøte ble politikerne enige om retninga videre for møteplassen for Bardufoss. Foto: Torbjørn Kosmo

Det blir møteplass for ungdom i Bardufoss sentrum

Skoler, idrettshaller og Bardufosstun har blitt foreslått som midlertidige møteplasser for ungdom i byen. Så kom det inn ett forslag like før saken skulle behandles – som alle politikerne likte tanken av.

Publisert Sist oppdatert

I starten av behandlinga av saken om møteplass for ungdom la enhetsleder for kultur, Asbjørg Utby, og inspektør ved Kulturskolen, Monica Karlstad, fram en utredning som fortalte om prosessen i arbeidet for å opprette en møteplass for ungdom på Bardufoss.

I de tidligere prosessene har det vært snakk om hvorvidt den nå halvrevne idrettshallen eller Polarbadet kunne være egnede lokaler for en møteplass. Det samme har vært diskutert med tanke på Bardufoss ungdomsskole, og i forrige formannskapsmøte gikk politikerne inn for at Bardufosstun kunne være den beste plassen for ungdommene å møtes.

Ny informasjon

Under sin utredning om prosessen la imidlertid Utby og Karlstad fram ny informasjon som var hittil ukjent for politikerne. Nerveien 38 og Nerveien 50 ble nevnt, og Målselv Ungdomsråd (MUR) hadde i sin egen behandling av saken uttalt at Nerveien 50 var å foretrekke.

– Det som foreligger i sakspapirene fra formannskapet var et flertallsforslag om å være på Bardufosstun, og ungdommene mente at det var greit. De har også realitetsorientert seg om å være på skoleområdet, og at Bardufosstun i så måte kunne være bedre. Jeg tror det beste at ungdommene får et hus for seg selv, som er installert for aktivitet, slik at de ikke kommer til et tomt lokale. Det må være aktivitetsrom for aktiviteter og hobbyer, sa Roar Sollied (V).

Han mente samtidig at kommunedirektøren må få se nærmere på detaljene rundt Nerveien 50.

Sollied ble etterfulgt på talerstolen av Martin Nymo (H) som smilte bredt.

– Dette er enda en gladsak. Dette er faktisk vår mulighet til å lage et ungdommens hus i Målselv. Jeg vil si at Nerveien 50 egner seg vanvittig bra til formålet. Vi må bake det inn økonomisk, sa Nymo.

Rødt, gjennom William Macqueen Moe, foreslo deretter at bygget Målselv går for må være universelt utformet og tilgjengelig for de med funksjonshemminger.

Enige om dette

I det påfølgende gruppemøtet hvor alle kommunestyrepartiene var representert, kom politikerne fram til følgende:

1. Kommunestyret ber kommunedirektør framforhandle avtale om leie for primært Nerveien 50.

2. Finansiering for inntil 500.000 kroner innarbeides i budsjett for 2023.

3. Kommunestyret ber om at aldersgruppa 5. til 7. trinn inkluderes som en del av tilbudet på møteplassen.

4. Målselv kommunestyre ber om at Målselv kommune forplikter seg til å tilpasse lokalet slik at lokalet blir universelt utformet. Dette for at alle ungdommer får tilgang på huset, også de med funksjonsnedsettelser.

5. Kommunestyret ber kommunedirektør søke tilskudd til inventar/utstyr til møteplassene på Bardufoss og i Øverbygd.

Dette ble enstemmig vedtatt.

Powered by Labrador CMS