Et overveldende flertall i Balsfjord Arbeiderparti godtok den politiske plattformen:

BLIR SAMARBEID: Etter en behandling internt i Arbeiderpartiet er det nå helt klart at det blir et rødblått politisk samarbeid, med Gunda Johansen i spissen i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
BLIR SAMARBEID: Etter en behandling internt i Arbeiderpartiet er det nå helt klart at det blir et rødblått politisk samarbeid, med Gunda Johansen i spissen i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Det blir rødblått samarbeid i Balsfjord

BALSFJORD: Det skal ha vært et overveldende flertall blant Arbeiderpartiets medlemmer som stemte for et politisk samarbeid mellom Arbeiderpartiet, Høyre og Frp under mandagens medlemsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld ble det avholdt medlemsmøte i Balsfjord Arbeiderparti, der en avtale og et samarbeid mellom Arbeiderpartiet selv, Høyre og Frp skulle behandles. Det er halvannen uke siden samarbeidet mellom de tre partiene ble presentert, men avgjørelsen skapte splid innad i Arbeiderpartiet.

Overveldende flertall

Under mandagens møte ble avtalen mellom de tre samarbeidspartene lagt fram for Arbeiderpartiets medlemmer, og det ble deretter stemt over avtale. Resultatet mener parti- og forhandlingsleder Odd Ronald Nilsen at var som forventet.

- Det ble foretatt en avstemming, og som forventet ble avtalen godtatt med et overveldende flertall, sier Nilsen, som på stående fot ikke kan anslå akkurat hvor mange som stemte for eller imot.

Han opplever at medlemmene i Arbeiderpartiet i all hovedsak mener avtalen som er forhandlet fram er god.

- Det var tilbakemeldingene. At avtalen var grei, og at vi og samarbeidspartnerne har kommet fram til en avtale som er til det beste for balsfjordsamfunnet, sier Nilsen.

Føles trygt

Det første signalet som ble gitt fra forhandlingsgruppa i Arbeiderpartiet, var at det ikke skulle stemmes over samarbeidet, men at avtalen kun skulle refereres for medlemmene. Etter at det skapte uro i partiet er Nilsen nå glad for å vite at forhandlingsgruppa har medlemmene med seg.

- Det er klart at det føles trygt å vite at vi har medlemmene i ryggen. Så er det selvfølgelig noen som ikke er helt fornøyde, på grunn av saker som ligger nært lokalsamfunnet eller av ideologiske grunner, sier Nilsen.

Han er fornøyd med at avtalen nå er banket igjennom internt, før neste ukes konstituerende kommunestyremøte.

- Vi er fornøyde, men vi har hele tiden vært trygge på at avtalen ville gå gjennom.

Gode tilbakemeldinger

Også Gunda Johansen er fornøyd med resultatet av medlemsmøtet. Hun mener den politiske plattformen som ble lagt fram fikk gode tilbakemeldinger fra medlemmene.

- Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger, og det ble blant de fleste betraktet som en god avtale, sier Johansen.

Johansen synes i likhet med Nilsen at det er betryggende å vite at flertallet av medlemmene støtter samarbeidet.

- Det er helt klart betryggende. Så har vi beklaget til medlemmene for at vi kom litt skjevt ut. Det var forårsaket av feilinfo fra partiet sentralt, sier Johansen om at medlemmene først ikke fikk være med på å stemme over avtalen.

Ordføreren er ikke glad i å forskuttere noe som helst, men innrømmer at det nå ser ut til at det blir fire nye år på ordførerens kontor. Det er en oppgave hun er klar for å gyve løs på.

- Ja, hadde jeg ikke vært klar, så hadde jeg heller ikke stilt til valg, sier hun.

Går rundt grøten

En som ikke er like fornøyd med avtalen, er Arbeiderparti-medlem Lars Klaus Mosli, som den siste uka har tatt til ordet mot forhandlingsutvalgets valg av samarbeidspartnere.

- Nå har jeg kun fått den raskt presentert, men jeg må si at jeg synes det var litt vel rundt, og lite konkrete saker. Jeg synes de har gått litt rundt grøten, og det var flere store saker som har vært viktige i valgkampen som ikke var nevnt med et ord, sier Mosli.

Han er glad for at valget av samarbeidspartnere nå har foregått på en litt mer demokratisk måte.

- Jeg er for så vidt fornøyd med det, men så mener jeg også at alt var i boks før møtet i går. Vi var i alle fall en gruppe som fikk markert at vi ønsker en annen retning. For på lang sikt mener jeg vi taper på dette samarbeidet. På kort sikt får vi ordføreren i fire år. Jeg tror det er mange velgere som tenker at dette ikke er bra, sier Mosli.

Avtalen

Nye Troms skulle nå fått innsyn i den politiske plattformen mellom de tre samarbeidspartnerne, men har fått beskjed om at plattformen likevel ikke vil bli offentliggjort riktig ennå. Den vil bli offentlig før den konstituerende kommunestyremøtet.

Powered by Labrador CMS