Skredtragedien i Øverbygd:

PREGET: – Det er dypt tragisk at et ungt menneske er gått bort. Mine tanker er med de pårørende, sier ordfører Nils Foshaug. Foto: Kari Anne Skoglund
PREGET: – Det er dypt tragisk at et ungt menneske er gått bort. Mine tanker er med de pårørende, sier ordfører Nils Foshaug. Foto: Kari Anne Skoglund

– Det er bare dypt tragisk

MÅLSELV: Ordfører Nils Foshaug forteller at skredtragedien i Reingjerdfjellet preger bygda dypt.

Publisert Sist oppdatert

En mann i 20-årene er bekrefta omkommet etter snøskredulykka i Reingjerdfjellet ved Øverbygd i går kveld. Ordføreren mottok budskapet om at livet til den unge mannen ikke sto til å redde, med sorg.

– Det er dypt tragisk. Uansett hvor slike ulykker skjer, er det tragisk. Det er et ungt menneske som går bort. Det er bare trist, sier han.

Åpner Velferd-kapellet

Kommunen ble informert om at en person var tatt av skred på en snøskutertur, hvor den unge mannen var i følge med tre andre, like etter at alarmen gikk hos nødetatene. Ordføreren forteller at kommunen aktiviserte kriseteamet sitt med en gang.

– Kriseteamet tilbyr hjelp ført og fremst til familien og de pårørende. Vi tilbyr det også til de andre som var med på skuterturen, og som nå har det veldig tøft og vanskelig, sier han.

Kommunen åpna tirsdag ettermiddag kapellet i Velferden i Øverbygd, hvor blant andre prest Sven Becker og kommuneoverlege Oddmund Eriksen ville være til stede.

– Det er åpent for de som ønsker å komme å snakke og være sammen med noen. Det er åpent for alle, sier ordføreren.

– Preger hele bygda

Han forteller at kommunen også forberedte skolen i går kveld på hvordan de skulle snakke med barna og ungdommene om det som hadde skjedd.

– Vi hadde en runde med de ansatte på skolen for å gjøre dem i stand til å gjøre en viktig jobb i et lite lokalsamfunn. Vi er en liten kommune, og Øverbygd er ikke stort. Dette er en hendelse som preger hele bygda, sier han.

Flagget hang på halv stang utenfor Bjørkeng oppvekstsenter tirsdag.

Foshaug ønsker å berømme hjelpemannskapene, både nødenhetene og de frivillige som bidro under redningsaksjonen mandag kveld.

– Dessverre så har mannskapene som stiller hatt altfor mange oppdrag i vinter vi skulle vært foruten. Men nok en gang viser de at vi har kapasiteter og mennesker som er villige til å gjøre en innsats for andre i en vanskelig situasjon. Hele hjelpekorpset i Indre Troms var med, og vi vet at de har de kvalifikasjonene og evnene som trengs både for å bistå i leteaksjoner og ivareta sikkerheten, sier han.

Tenker på de pårørende

Det er en berørt ordfører som uttaler seg.

– Nå tenker jeg aller mest på de pårørende som har fått noen vanvittig tøffe og vonde budskap det siste halve døgnet. Mine tanker er med dem, sier målselvordfører Nils Foshaug.

Den omkomne 22-åringen fra Øverbygd jobba i anleggbransjen i bygda

Powered by Labrador CMS