Markus opptrer i semifinalen av «Norske talenter» på fredag:

SEMIFINALE: På fredag skal Markus Nesvik fra Rundhaug danse på direktesendt tv, og kjempe om en plass i finalen av «Norske talenter». Foto: TV 2 (pressefoto)
SEMIFINALE: På fredag skal Markus Nesvik fra Rundhaug danse på direktesendt tv, og kjempe om en plass i finalen av «Norske talenter». Foto: TV 2 (pressefoto)

– Det er kjempespennende og veldig skummelt

MÅLSELV/OSLO: Fredag kveld ser vi igjen Markus Nesvik fra Rundhaug på tv. Da skal han danse om en plass i finalen av «Norske talenter».

Publisert Sist oppdatert

Da målselvgutten Markus danset på audition trykket dommer Mona Berntsen på gullknappen, og sendte han dermed direkte til semifinale. På fredag skal han igjen danse foran dommerne, men denne gangen på direktesendt tv. Markus er nemlig en av ni deltakere som på fredag kjemper om en plass i finalen av «Norske talenter». Som vanlig er det deltakeren med flest publikumsstemmer som går videre til finalen. Markus både gleder og gruer seg til semifinalen fredag.

– Det er kjempespennende og veldig skummelt. Jeg har øvd masse, dansen er i boks og nå må jeg øve litt til så er jeg klar, sier Markus Nesvik.

Mange skal se på

Onsdag ettermiddag reiser Markus til Oslo sammen med pappa. På torsdag er det generalprøve fra morgen til ettermiddag. Fredagens sending er den femte av totalt seks semifinaler i «Norske talenter» sesong 10. Det hele finner sted på H3 Arena på Fornebu. Markus forteller med glede om alle som skal komme for å se han danse og heie på han under fredagens sending. Det er både hans mamma og pappa, venner av foreldrene og andre i familien, herunder tanter og onkler. I tillegg kommer Markus sine venner fra UKM som bør i Gjøvik.

– Det er kjempekoselig at så mange i familien og venner til familien kommer. Det er så fint gjort, og jeg blir veldig glad, sier Markus.

I tillegg er det mange av Markus sine klassekamerater og venner på Bardufoss ungdomsskole som har fortalt at de skal se på «Norske talenter» på fredag.

Spennende høst

Hvilken sang Markus skal danse til, det vil han ikke røpe før fredagen.

– Det får bli en overraskelse til fredag, men jeg kan si at det blir en litt gammel hiphop-sang, en rappesang, forteller Markus.

Det er ikke bare «Norske talenter» som har opptatt Markus det siste året. Han kan se tilbake på en spennende høst.

– Det er så gøy det som har skjedd i høst. Ungdommens inspirasjonspris, landsfinalen i UKM og gullknapp – det har vært så mye fint, og alt har gitt meg inspirasjon til å øve på dansen til semifinalen, sier Markus.

Markus opplyser om at han blir i Oslo fram til søndag. Så er det tilbake på skolebenken.

Konkurrentene til Markus

Semifinalistene som Markus konkurrere mot den 29. november er Amalie Skeide Sandvik (18 år) fra Ålesund: Sportsdrill, Senskade (28–31 år) fra Brummundal/Biri/Østre Toten/Gjøvik: Punkband, Jump Crew Jr. (10-13 år) fra Bærum: Dansecrew, Lill Szeflinski (9) fra Ålesund: Fiolin, Frode Barth (50) fra Lørenskog/Oslo: Gitar, Kala Saadhana (11–13) fra Oslo/Drammen/Bærum: Tamilsk dans, Irmelin Trøite (18) fra Vinje i Telemark: Sang/gitar og Den maskerte magiker fra Møre og Romsdal: Magi.

– Det er noen av deltakerne som var på samme audition som meg, men ellers har jeg ikke møtt noen av de andre, sier Markus om fredagens semifinalister.

Dommerpanelet består av Mia Gundersen, Mona Berntsen, Bjarne Brøndbo og Janne Formoe, og programleder er Solveig Kloppen. Nytt denne sesongen er at dommerne har muligheten til å trykke på gullknappen én gang hver i løpet av de seks semifinalene. Dommerne får dermed sende totalt fire deltakere direkte til finalen som er den 13. desember. I finalen vil ti deltakere kjempe om seieren.

Powered by Labrador CMS