Fisker savnet i Divielva:

LETEAKSJON: Fiskeren ble meldt savnet rundt klokka 13 torsdag, og søket etter den savnede pågår for fullt. Foto: Kari Anne Skoglund
LETEAKSJON: Fiskeren ble meldt savnet rundt klokka 13 torsdag, og søket etter den savnede pågår for fullt. Foto: Kari Anne Skoglund

– Det er tidsmessig utfordrende

DIVIDALEN: Store ressurser søker etter en mannlig fisker i 50-årene som er savnet i Divielva i Målselv. Det er funnet eiendeler som tilhører fiskeren.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeren skal ha dratt for å fiske i 6-tiden torsdag morgen. Funnet av eiendeler gjør at politiet er bekymret for hans ve og vel. Mannen ble meldt savnet klokka 13.42 torsdag ettermiddag.

Strømmen i elva beskrives som stri, og så langt har søk med ambulansehelikopter ikke resultert i funn av den savnede personen.

Politiet ankom stedet omkring klokka 14.30.

Innsatsstyrkene er på plass og har starta en storstilt leteaksjon etter den savnede fiskeren.

– Det er en mann i 50-årene, sier operasjonsleder Christian Andreassen i Troms politidistrikt til NTB.

– Vi gir oss ikke

Innsatssleder Roald Berntsen sier til vår reporter på stedet at mannen hadde avtalt med familien at han skulle komme opp og spise frokost. Da han ikke kom begynte familien å lete etter han. Da de fant sekkens hans i 13-tida meldte de han savnet. Senere ble også fiskestanga funnet, og innsatsleder Roald Berntsen i Troms politidistrikt kunne ved 17-tida fortelle at mannen var iført vadere da han dro ut for å fiske.

– Nå gjør vi grov- og finsøk ved området mannen ble meldt savnet i. Vi søker i ei stor og stri elv, og han har vært ute lenge, sier Berntsen.

Roald Berntsen er innsatsleder under leteaksjonen.

De søker nedover elva på østsida og mot nord, og jobber 100 og 100 meter langs elva, ved elvekanten og også etter grusveien. Det brukes luftambulanse i søket, Øverbygd brann og redning er ute i båt, og Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Forsvaret bistår i søket.

Berntsen sier det tidsmessig er utfordrende.

– Vi har bestandig et håp, vi gir oss ikke. Vi søker fremdeles etter en savnet. Men forholdene er veldig vanskelig opp mot tida, strømmen i elva og antall kilometer med vann å søke igjennom, sier innsatslederen.

Fiskeren dro for å fiske i Divielva klokka 06.00 torsdag morgen.

Powered by Labrador CMS