SEIER OG TAP: Trener Torbjørn Køhl tar mye positivt med seg hjem etter håndballåpninga i Harstad. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
SEIER OG TAP: Trener Torbjørn Køhl tar mye positivt med seg hjem etter håndballåpninga i Harstad. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Det gikk begge veier for damelaget i sesongåpninga

BARDU: Førstelaget til Bardu IL tapte som ventet for Harstad i sesongpremieren i 3. divisjon. For andrelaget ble det seier i første kamp i 4. divisjon.

Publisert Sist oppdatert

HÅNDBALL 3. DIV. DAMER

HARSTAD–BARDU 41–29

Første- og andrelaget til Bardu har stort sett de samme spillerne denne sesongen, på dispensasjon fra håndballforbundet. Lørdag sesongåpnet 2. laget med en grei seier over Harstad sitt andrelag. I en kamp der Bardu-jentene tok styringa fra start av og ledet 15-7 til pause. Marlene Sandvik Andersen, Anne Marthe Torp og Marielle Mikalsen skåret fire mål hver i den kampen.

– Siden de fleste spillerne skulle spille kamp for førstelaget rett etter, prøvde vi å vinne en kontrollert seier, uten å svi bort for mye krutt i denne kampen. Jentene gjør en veldig fin kamp mot et ganske rutinert Harstad-lag, sier Bardu-trener Torbjørn Køhl.

Han trekker frem unge Kaja Hanstad mellom stengene som leverte en fin kamp, og Anne Marthe Torp som en vinner både i forsvar og fremover. Ida Vigre ble kåret til banen beste av en lokal jury i Harstad.

Kom bakpå

I 3. divisjonskampen mot Harstad sitt førstelag ble det som forventet langt tøffere motstand. HHK er av flere ansett som en utfordrer til seriemesterskapet, men selv om det ble et 12-målstap henger langt fra Bardu-treneren med hodet etter den kampen. Oppgjøret endte med 41-29, etter et pauseresultat på 23-15. Thea Margrethe Dahle Martinsen med seks mål og Silje Wilson Nordby med sine fem ble mestskårende for Bardu.

– Jeg synes vi gjør veldig mye bra tidvis. Jeg tror jeg ville vært mer bekymret om jeg var Harstad-trener og skulle kjempe om opprykk, over å ha fått 29 baklengsmål mot oss. Kontra det at jeg er bekymret over 41 baklengs mot dem. De er to-tre mål bedre hvert tiende minutt, men vi har en kamp i beina og kjører litt for korte angrep. Jeg er stolt over det jentene gjør. De jobber og har trøkk og engasjement i spillet sitt, sier Torbjørn Køhl.

4. divisjonslaget møter Sørreisa i neste kamp, mens det er tøffe oppgjør mot Tromsøstudentene 1 og 2 på bortebane som er de neste kampene for 3. divisjonslaget.

Powered by Labrador CMS