Brann oppstod i en redskapsbod på gårdsbruk:

RASKT PÅ PLASS: Rask handling fra Øverbygd brann og redning bidro til rask slokking av brann på en gård. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)
RASKT PÅ PLASS: Rask handling fra Øverbygd brann og redning bidro til rask slokking av brann på en gård. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)

Det kunne ha gått mye verre, ifølge brannsjef

MÅLSELV: Tirsdag ettermiddag oppstod det brann i en redskapsbod tilknyttet et gårdsbruk i Øverbygd. Hadde det ikke vært for rask utrykning kunne det ha gått skikkelig ille.

Publisert Sist oppdatert

I ett-tiden tirsdag ettermiddag meldte Troms politidistrikt om brann i en redskapsbod/flisfyringsanlegg ved et gårdsbruk fire kilometer fra Øverbygd sentrum, langs Alapmoveien.

En person skal ha pustet inn noe røyk, men det ble ellers ikke meldt om videre personskader.

Når politiet meldte om brannen, pågikk slukningsarbeidet allerede.

Kunne gått skikkelig ille

I etterkant av brannen melder brannsjef Kjetil Werner Fagerli om at brannen var relativt udramatisk.

– Det var flammer ut av både vegger og tak når vi kom til stedet. Vi var raskt på plass og fikk slutten brannen effektivt, sier Fagerli.

Men ifølge brannsjefen kunne det ha gått mye verre om ikke Øverbygd brann og redning hadde kommet så fort til stedet som de gjorde.

– Da kunne det ha gått veldig galt. Bonden driver med melkekyr, og hadde brannen spredt seg videre kunne det i verste fall ha gått ut over dyrene, sier han.

God dialog med bonden

Fagerli opplyser at de ikke var redd for eventuelle faremomenter som ville møte dem innenfor bodens vegger.

– Bonden var veldig klar på hvordan det så ut og hva som ville møte oss innenfor dørene, sier Fagerli.

Powered by Labrador CMS