Ingen har satt foten ned i høringsrunde 3:

LIKE FØR: Før juni er omme er etter alt å dømme Andslimoen ferdigregulert. Foto: Kari Anne Skoglund
LIKE FØR: Før juni er omme er etter alt å dømme Andslimoen ferdigregulert. Foto: Kari Anne Skoglund

– Det står folk på døra som vil gjøre noe her

MÅLSELV: Høringsfristen er ute. Nå jobbes det på spreng med å få områdereguleringsplanen for Andslimoen ferdigstilt før sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

Fredag i forrige uke gikk høringsfristen for tredje og siste høringsrunde for Målselv kommunes områdereguleringsplan for Andslimoen. Mandag orienterte kommunedirektør Frode Skuggedal formannskapet om status etter at høringssvarene har kommet inn.

– Vi klargjør nå en sak for politisk behandling. Ingen har kommet med vesentlige innvendinger eller innsigelser som stopper planen. Vi fikk blant annet ingen negative innspill fra Statsforvalteren, sa han.

Tidsfaktor

Skuggedal understrekte at det fortsatt kan komme høringssvar som ankommer via postgang, men som ordføreren påpekte vil neppe offentlige etater med innsigelsesrett benytte seg av uelektronisk post.

– Om det ikke er kommet innsigelser, så er mitt forslag at vi har et ekstraordinært kommunestyremøte før sommer, så vi får denne saken vedtatt. Det står folk på døra som vil gjøre noe her på Andslimoen. De kan komme i gang i år om vi får gjort vedtaket nå. Men de vil ikke klare det om vi venter til neste møte 22. september, sa ordfører Bengt-Magne Luneng (Sp).

Han fikk støtte fra resten av formannnskapet.

– Tidsfaktoren er viktig. Vi har 14 dager igjen av juni, så vi bør klare å holde oss innenfor målet, sa Arild Braathen (Ap).

Betydning

Når kommunestyret etter alt å dømme banker igjennom områdereguleringsplanen, vil Målselv åpne for detaljhandel på Andslimoens vestside. Det på inntil 3.000 kvadratmeter. Målselv prøvde først å åpne for 3.000 kvadratmeter på to tomter, den såkalte Wibe-tomta og Nordli-tomta, men det ble altså 3.000 kvm mer enn høyere instanser som Statsforvalteren kunne godta. I tillegg åpnes det opp for handel for mer plasskrevende varer også på den sida av E6.

«Arbeidet med områdereguleringsplanen for Andslimoen har tatt relativt lang tid. Det er et mål for Statsforvalteren å få avsluttet denne planprosessen slik at kommunen har et grunnlag for videre forvaltning av arealene på Andslimoen. De grepene kommunen nå foreslår for Andslimoen kan ha innflytelse på videre tettstedutvikling, handelsmønster og bosettingsmønster i kommunen», heter det i høringsuttalelsen fra Statsforvalteren i Troms og Finnmark.

– Dette er en kjempeviktig sak som folk har venta på. Men jeg tror saken må innom plan- og næringsutvalget før kommunestyret, sa Petter Karlsen.

Formannskapet var enige om at begge de ekstraordinære møtene kunne avholdes samme dag. De vil bli avholdt 24. juni.

Powered by Labrador CMS