60 meter lang – 20 meter bred:

RENT BYGG: Petter Klingenberg skryter av entreprenøren på bygget for renholdet under byggeprosessen. - Det er sjeldent man ser så lite støv inne på en byggeplass og at der er så ryddig.
RENT BYGG: Petter Klingenberg skryter av entreprenøren på bygget for renholdet under byggeprosessen. - Det er sjeldent man ser så lite støv inne på en byggeplass og at der er så ryddig.

Dette blir barnas nye storstue i Bardu

BARDU: 1200 kvadratmeter, 4 avdelinger, 96 barnehageplasser. Dette blir Setermoens nye store praktbygg.

Publisert Sist oppdatert

Med vannbåren varme i gulvet som kan spare inntil 80 prosent av normale fyringsutgifter, er det en topp moderne barnehage som nå bygges i Bardu.

6 hull, hver på 240 meter, er boret ned i grunnen for å hente bergvarme til det nye barnehagebygget.

Byggherreombud Petter Klingenberg forteller om et bygg som er helt der framme i modernitet. Ikke bare er det gode løsninger i byggets gulv. Også på taket er det nye spennende ting.

Får grønt tak

Der skal det legges noe som heter Sedumtak, også kalt Bergknapp. Det er et av de mest brukte grønne tak i Sør-Norge og betyr altså at det blir grønt og frodig på taket. Klingenberg forteller at det er første gang dette legges på et så stort bygg så langt nord i landet.

– Dette er en vekst som vokser til cirka 15 centimeter. Man kan si det er et ukonvensjonelt torvtak. Vi har knyttet til oss gartner som de første to årene skal følge opp dette taket, sier han.

Fire avdelinger

Denne uka tok Klingenberg med seg Nye Troms inn i den nye barnehagen for å vise fram og fortelle litt om hvordan det blir. Som kjent bygges storbarnehagen like ved den gamle barnehagen Barnas Hus. Men denne nye blir altså langt større enn den gamle og skal da også huse langt flere barn og ansatte.

– Det blir fire avdelinger her, to for små barn og to for større barn. Alle avdelinger får sine egne innganger, og de har sine egne kjøkken. I tillegg blir det også stort fellesrom for avdelingene. Det blir en egen personalfløy med kontorer, og det er lagt til rette for et stort vognrom for barnevogner. Hver avdeling har dessuten grupperom og hvilerom, og det er stellerom og toaletter på avdelingene, sier Klingenberg.

Farger

Hver av de fire avdelingene får sine egne farger på både inngangsparti og inne i avdelingene.

– Det gjør det lettere for ungene å vite hvor de skal være. Vi har også gjort det sånn at besøkende og personalet har egen inngang. Det samme skal vaktmester ha. Du kan også ta med at bygget får en egen renholdsentral for renholderne, forteller Klingenberg.

Bygget er utstyrt med store vindusflater, og inne vil det bli lyst og veldig oversiktlig.

– Det skal være lyst i barnehagen, sier Klingenberg.

Ferdig i sommer

Barnehagen får også store utearealer. På framsiden av bygget og der dagens barnehage ligger, skal det opparbeides arealer for utendørs aktivitet.

– Vi flytter lekeapparater opp hit, blant annet fra Sponga og noe som vi har stående ved Menighetshuset der det også var barnehage tidligere. Vi prøver å gjenbruke det vi kan gjenbruke, sier Klingenberg

50 millioner koster den nye barnehagen i Bardu. Totalentreprenør på jobben er Byggmester Bengt Andersen. Petter Klingenberg forteller at bygget er i rute både økonomisk og tidsmessig.

Til sommeren skal bygget være ferdig og klar til bruk. Når neste barnehageår starter i Bardu åpner storstua dørene for de små.

Powered by Labrador CMS