NAVNEBYTTE: Midt-Troms lensmannskontor skal bytte navn til Midt-Troms politistasjonsdistrikt. Foto: Torbjørn Kosmo (arkiv)
NAVNEBYTTE: Midt-Troms lensmannskontor skal bytte navn til Midt-Troms politistasjonsdistrikt. Foto: Torbjørn Kosmo (arkiv)

Dette blir lensmannskontorets nye navn

MÅLSELV: Lensmannen og lensmannskontorene blir historie, i alle fall navnemessig.

Publisert Sist oppdatert

Som kjent skal alle offentlige etater få navn og titler som er kjønnsnøytrale. Nå har regjeringa kommet med sitt endelige vedtak for hva lensmannen, en tittel som har blitt brukt i 900 år, skal døpes om til.

De har landa på at lensmannen skal døpes om til politistasjonssjef, melder Politiforum.

Lensmannskontorene og lensmannsdistriktene skal også bytte navn, og Midt-Troms lensmannskontor vil bli døpt om til Midt-Troms politistasjonsdistrikt. Lensmannskontorene får navnet politistasjon.

I ei pressemelding sier justisminister Monica Mæland følgende om navneendringa:

– Jeg tror de aller fleste vil oppleve dette som naturlige og minimale endringer, samtidig som navnene er mer i tida. Politistasjon er et godt innarbeidet begrep og noe de fleste bruker i dag, sier hun.

Regionlensmannen i Midt-Troms lensmannsdistrikt, som nå Katrine Grimnes er konstituert som, har en høyere tittelbetegnelse enn dagens «lensmann» og den kommende «politistasjonssjefen». Politiinspektør er tittelen som Midt-Troms politistasjonsdistrikts øverste leder vil inneha.

Powered by Labrador CMS