BALSFJORDEN FRA HØYDEN: Går en på tur med 10 på topp i Balsfjord, vil man få se Balsfjorden og Malangen fra høyden Foto: Kari Anne Skoglund
BALSFJORDEN FRA HØYDEN: Går en på tur med 10 på topp i Balsfjord, vil man få se Balsfjorden og Malangen fra høyden Foto: Kari Anne Skoglund

Dette er toppturene i Bardu og Balsfjord

BARDU/BALSFJORD: Bardu fjelltrim og «10 på topp» i Balsfjord åpna for omkring en måned sia. De merkede løypene skal bidra til å gjøre dørstokkmila litt kortere.

Publisert Sist oppdatert

I tirsdagens utgave presenterte vi toppturene i «Til topps i Målselv». Også i Bardu og Balsfjord er det flere merkede toppturløyper en kan benytte seg av (se oversikt under). I Bardu heter toppturprogrammet, som er et lavterskeltilbud for å få små og store ut på tur, Bardu fjelltrim. I år er det 22 turmål på programmet, og der finnes alt fra de relativt korte og enkle turene som eksempelvis Brudesløret, til de mer utfordrende, lange og høye, som Istindaksla.

Vil se deg i marka

I likhet med i «Til topps i Målselv», kan de som tar seg til topps gjennom Bardu fjelltrim samle på turene sine gjennom å registrere turene sine på nettstedet Telltur. Der finner man også oversikten over turene det er klart å gå til, og når det blir klart å gå til de aller høyeste toppene i distriktet. Voksne topptursamlere blir premiert med et krus når de har nådd åtte topper, barn, funksjonshemmede og pensjonister gjør det samme ved å nå fem eller flere av toppene. Men for å få kruset må man betale en sum, som det ligger info om på det nevnte nettstedet om. Man kan også samle manuelt på turene ved å kjøpe den fysiske Bardu fjelltrim-pakken, som man kan finne på utsalgsstedene Bardu sport, Domus Sport1 Bardu og Bardu kommunes serviceavdeling.

– Vi håper å se deg i marka!, står det på nettstedet.

Nye Troms har ikke lykkes med å komme i kontakt med Jeanette Jørgensen, folkehelsekoordinator og primus motor for Bardu fjelltrim.

10 på topp

I Balsfjord heter toppturprogrammet «10 på topp». Navnet stammer fra ei tid hvor det var ti topper på dette programmet. Sia har det stadig vokst. I år er det 16 topper med, og det er topper med ulik vanskelighetsgrad. Også disse kan man registrere på Telltur.no.

Voksne deltakere som har gått åtte eller flere turer, blir premiert. Det samme blir barn som har gått fem eller flere. Også her må en for å bli registrert som deltaker i Ti på topp med premiering, medaljer og trekning av premier må det betales deltakeravgift, som en finner info om på Telltur.

Nye Troms har ikke lyktes med å få ta i Balsfjord og omegn turlags leder, som er primus motor for «Ti på topp, men på nettsida ønsker de alle en riktig god tur.

Powered by Labrador CMS