FORSØPLING: Slik så det ut etter at restkonteinerne i Heggelia ble fjernet. Nå ber Senja avfall folk ta kontakt om de ikke har fått egne søppeldunker. (Foto: Morten Kasbergsen)
FORSØPLING: Slik så det ut etter at restkonteinerne i Heggelia ble fjernet. Nå ber Senja avfall folk ta kontakt om de ikke har fått egne søppeldunker. (Foto: Morten Kasbergsen)

Dette kan du bli bøtelagt for

MÅLSELV: De fleste restkonteinerne til Senja Avfall er fjernet. Det kom litt brått på for enkelte.

Publisert Sist oppdatert

Driftsleder i Senja avfall bekrefter at de aller fleste restkonteinerne deres nå er blitt fjernet. Til tross for at det har vært kjent i et drøyt halvår at rest- og pappavfallet skal leveres i personlige dunker framover, og at restavfallskonteineren kom til å bli fjernet dette halvåret, har ikke alle vært forberedt. Hvordan det så ut rundt pappkonteineren i Heggelia, er et tydelig bevis på det. Dessverre er ikke dette området enestående.

– Vi regnet med at vi kom til å få noen slike hendelser, og det er ei utfordring som det er dumt at vi får. Spesielt fordi det er tragisk for dem som bor i nærheten. Men vi har heldigvis ikke fått mange henvendelser på slike situasjoner, forteller driftssjef i Senja Avfall, Bernt Karolius.

Vurderer bøter

Han påpeker at det er ditt ansvar å fjerne søppel som du dumper et sted det tidligere har stått en konteiner.

– Dessverre er det naboene som blir skadelidende. Det beklager jeg, og det er beklagelig for fellesskapet. Vi ser ofte at nabolaget rydder opp, og det setter vi pris på, sier han.

Men det er ikke naboenes ansvar, og det håper Karolius folk blir mer bevisst på. Om Senja Avfall må engasjere eksempelvis Montar til arbeidet, er det egentlig den som forsøpler som skal betale regninga. Avfallsselskapet gjør en innsats for å avdekke hvem forsøplerne er.

– I andre kommuner har de innført bøter, og det er bøter som skal svi. Hvis slike situasjoner vedvarer, må vi vurdere å ta kontakt med kommunen for å be om at de gjør det samme.

– Ta kontakt

Derfor håper han at folk heller setter seg inn i tømmingskalenderen for sitt område og sørger for å få hevet avfallet sitt på riktig måte. Han forteller at noen steder står det fortsatt restavfallskonteinere, men de er ikke nødvendigvis for allmennheta.

– Vi har noen konteinere igjen fordi vi ikke har funnet ei god løsning for det bestemte området. Det er også viktig å bemerke at noen boligblokker har fått større søppel, og det er fordi de er ment for flere husstander. Det håper jeg folk vil respektere, og samme gjelder for bedrifters konteinere, sier driftssjefen.

Grunnen til at avfallsselskapet ønsket en ny avfallsløsning, var at de ser at når folk får personlige dunker for restavfall, papp og plast, så gikk gjenvinningsgraden og sorteringsviljen opp. Det klare budskapet fra Senja Avfall er at de vil unngå flere slike situasjoner. Derfor ber de om tilbakemelding fra alle som på et eller annet vis opplever utfordringer med den nye avfallsordninga.

– Er det noen som mangler personlige dunker eller poser for plast, så si ifra til oss. Opplever noen at dunken er for liten, så ring oss, så skal vi ordne en ny. Er noen misfornøyd med noe, gi oss beskjed. Vi er tilgjengelig på telefon og epost, og vi skal gjøre det vi kan for å finne løsninger som er gode for den enkelte, sier han.

Powered by Labrador CMS