Åpnet bagasjerommene til folksom torgdag:

SOLGTE LOPPER: Bagasjerommet til Elin og Odd Roar Lorentsen fra Målselv besto av lopper, som det så ut til at kom til å bli gjenbrukt hos nye eiere. Foto: Kari Anne Skoglund
SOLGTE LOPPER: Bagasjerommet til Elin og Odd Roar Lorentsen fra Målselv besto av lopper, som det så ut til at kom til å bli gjenbrukt hos nye eiere. Foto: Kari Anne Skoglund

– Dette må gjentas

BARDUFOSS: Nærmere 20 torgplasser på Bardufoss var lørdag inntatt av folk som hadde litt av hvert å by på fra bagasjerommene sine.

Publisert Sist oppdatert

Fagmøbler Bardufoss og Bardufoss Farvehandel inviterte lørdag til en torgdag utenom det vanlige. På område ved de to butikkene, som vanligvis brukes som parkeringsplass, bugnet det med salgsaktører. Konseptet var enkelt: Parker bilen din på torgplassen, åpne opp bagasjerommet ditt, og vips så har du torgstanden din klar for de handlende. Ikke nok med at rundt 20 i forkant meldte seg på, sola glitra og folk strømmet på.

– Dette her er et bra tiltak som det virkelig kan bli mer utav. Det er greit å få brukt en mulighet som dette til å få bytta ut noe av det en har liggende og ikke bruker selv lenger, sier Odd Roar Lorentsen fra Målselv.

Lavterskeltiltak

Sammen med sin bedre halvdel, Elin Lorentsen, fylte han opp bilen med ting de ellers ville donert til et loppemarked, eller kanskje solgt på ei «kjøp og salg»-gruppe på nett. Loppene fikk bein å gå på.

– I dag er vi heldig med været og det er bra med folk her. Vi har vært her fra morgenen av, og vi har solgt en god del allerede. Vi satser på at bilen er tom på tur hjem. Dette er et tiltak som må gjentas, sier han.

Det var han ikke den eneste som syntes.

Wivian Løftingsmo stilte på torgdagen med hjemmelagde produkter.

Wivian Løftingsmo fra Storsteinnes har blant annet strikking og decoupage som hobby. Decoupage er et tynt, dekorativt papir som kan limes og dekorere eksempelvis glass og lys, og med det gir dem et helt eget særpreg. Det var nettopp håndarbeidsprodukter av de typene hun deltok på bagasjerom-torgdagen med.

– Dette er et kjempefint tiltak. Det er enkelt å delta, for de aller fleste har en bil med et bagasjerom. Det er rett og slett et lavterskeltiltak, og det er koselig at så mange har stilt opp, sier hun.

Laila Boholm fra Sørreisa stilte sammen med venninna med strikkeprodukter i bagasjerommet.

Et av få

Løftingsmo kombinerte salgsturen med campinghelg ved Målselvfossen, hvor hun og familien har vogna si.

– Det er flott å kunne delta. Jeg har deltatt på mange messer, og jeg vet at folk først trenger å få et overblikk over alt som er, og så begynner de å handle, forteller hun.

Selv om salget av håndarbeidsproduktene ikke hadde tatt av, var hun sikker på at hun ikke hadde tatt turen forgjeves. Torgdagen var inne i sin første halvtime da Nye Troms var innom.

May Britt Walørs maleri er laget med perler.

De aller fleste messer og torgdager har det siste halvåret enten vært avlyst eller betydelig redusert på grunn av koronasituasjonen. Derfor var torgdagen etterlengta for flere av torgdag-deltakerne.

Rasmus Steinfinstad fra Bardu har hatt færre torgdager å delta med treproduktene sine i år. Dermed var bagasjeromsdagen på Bardufoss et velkomment tiltak.

Rasmus Steinfinstad fra Bardu lager treprodukter av ulikt slag, og på bagasjeromstorget hadde han en av de mest profesjonelle standene.

– Jeg bruker å delta på Villmarksmessa, Fossmodagene og bygdedagene på Bardu bygdetun, blant annet, men salget der er ikke helt det samme der som det en gang var. Og i år har det vært spesielt, så det er var fint å komme hit, sier han.

GLASSKUNSTNER: Solbjørg Gregers stilte med sin glasskunst.

Loddsalg

Mens bagasjeroms-torget skinte om kapp med sola, kunne de som var innom handle alt fra gjenbruksprodukter til vakre håndarbeidsprodukter.

På standen til Sofie, Marit, Mille og Adele i 9C på Bardufoss ungdomsskole gikk inntektene til klassekassa.

En av standene som inneholdt litt av hvert, og som også hadde loddsalg, sto fire niendeklasseelever for.

– Vi har stand her i dag til inntekt for klassekassa vår. Vi håper at pengene kan brukes til å dra på klassetur til neste år, forteller Sofie, Marit, Mille og Adele i 9C på Bardufoss ungdomsskole.

Over forventning

Kurt Edvardsen er daglig leder på Bardufoss Farvehandel og en av initiativtakerne for torgdagen. Han forteller at det kom flere enn de hadde forventa, både på salgs- og kjøpersida.

– Det var bra med folk her helt til klokka 15, og jeg må si at dette var et meget, meget positivt tiltak for vår del. Mange kom og sa at dette må vi gjøre oftere, forteller han.

Det var folksomt på torgdagen.

Også i butikkene opplevde de bedre salg denne dagen enn de normalt gjør på en lørdag i oktober, som er ei rolig tid.

– Det var bare positive ting å si om dette initiativet, og vi hadde en bra dag inne i butikken også. Jeg tror nok at det blir flere torgdager av dette slaget, sier han, og understreker at det sannsynligvis ikke skjer på før på andre sida av vinteren.

Powered by Labrador CMS