Kontordesign AS i e-post til Målselv kommune:

REAGERER: Christian Sletbakk, daglig leder i Kontordesign AS, reagerer sterkt på Målselv kommunes vurderinger i anbudskonkurransen. Arkivfoto: Morten Kasbergsen
REAGERER: Christian Sletbakk, daglig leder i Kontordesign AS, reagerer sterkt på Målselv kommunes vurderinger i anbudskonkurransen. Arkivfoto: Morten Kasbergsen

– Dette mener jeg er slett næringspolitikk

MÅLSELV: Tidligere har Målselv kommune sagt at de skal tilrettelegge for at lokale tilbydere skal nå opp i anbudskonkurranser i kommunen. Nå har de valgt et trondheimsbasert firma til å levere multifunksjonsmaskiner.

Publisert Sist oppdatert

Målselv kommune valgte ut 3 aktuelle leverandører som fikk komme med tilbud, da de i høst startet prosessen med anskaffelse av inntil 4 nye multifunksjonsmaskiner.

Multifunksjonsmaskinene Målselv kommune ønsket seg er maskiner som kan scanne, kopiere og skrive ut dokumenter og bilder i både svart/hvitt og farger.

Én av de utvalgte leverandørene var Kontordesign AS på Bardufoss.

– Svært jevn

Konkurransen hadde frist 20. oktober, og daglig leder i Kontordesign AS, Christian Sletbakk, har i etterkant hatt en e-postkorrespondanse med Erik Myre, som er rådgiver oppvekst og kultur i Målselv kommune.

Myre opplyste Sletbakk om resultatet av konkurransen, og at valget falt på en annen tilbyder den 26. oktober.

«Konkurransen er nå avgjort og valget falt på en annen tilbyder. Konkurransen var svært jevn. På pris var dere 3,9 prosent dyrere enn vinneren.» står det i e-posten Nye Troms har fått tilgang til.

Videre går det fram av e-posten at Kontordesign AS oppfylte kravene som var stilt, og at de fikk pluss for funksjonalitet og responstid på service.

Best responstid

I konkurransen har Målselv kommune vektlagt tre tildelingskriterier. Totalpris teller mest, og er vektlagt med 70 prosent i vurderingen. Funksjonalitet og service er vektlagt med 15 prosent hver.

Av videre e-postkorrespondanse går det fram at Kontordesign AS kom best ut på responstid for service. Minstekravet fra kommunen var 8 timer, mens Kontordesign AS kunne levere 4 timer. Likevel har Kontordesign AS ikke fått en bedre karakter på dette tildelingskriteriet enn konkurransevinneren. Det reagerer firmaets daglige leder Christian Sletbakk sterkt på.

Ikke fornøyd

I en e-post sendt til kommunedirektøren og leder av plan- og næringsutvalget i Målselv kommune 27. oktober, skriver Sletbakk at han setter spørsmålstegn ved hvorfor plussene de har fått innenfor service og funksjonalitet ikke vises ved karaktersettingen.

«Overraskelsen er stor (eller kanskje ikke) at vi har fått samme poeng sum her. Dette er som det stort sett alltid bruker være i de anbud vi har vært med på i kommunen. Alle kriterier foruten pris bruker man å gi lik poengsum til alle tilbydere. Slik at man sitter igjen med pris som det eneste målbare», skriver han.

Sletbakk trekker også fram at kommunen tidligere har sagt i møter med lokalt næringsliv, at de skal tilrettelegge for at lokale tilbydere skal nå fram i konkurranser.

«Men i dette tilfellet så sendes pengene til et Trondheims basert firma. Dette mener jeg er slett næringspolitikk. Hadde det ikke vært for at man eier eget bygg i kommunen ville jeg tatt med meg bedriften ut av denne kommunen.» avslutter han e-posten med.

Må følge loven

Kommunedirektør i Målselv, Frode Skuggedal, kjenner seg ikke igjen i kritikken mot kommunen. Han sier kommunen opplever seg som en god kunde hos Kontordesign AS.

– Det er et faktum at Kontordesign har vunnet konkurranser hos oss tidligere. I årene fra 2017 og fram til i dag har Målselv kommune handlet for over 3,2 millioner kroner hos Kontordesign, sier han.

Skuggedal forklarer at selv om kommunen ønsker å handle så lokalt som mulig, så må de forholde seg til lovverket rundt offentlige anskaffelser.

– Vi kan ikke favorisere basert på geografisk tilhørighet. Vi er opptatt av å gjøre våre innkjøp etter gjeldende lover og regler, og det er det vi gjør, sier han.

Han sier likevel at kommunen har stor forståelse for at det kan være kjedelig å tape en konkurranse med så små marginer som i dette tilfellet.

– Vi kan ikke gå inn i detaljer om vekting og karaktersetting fordi denne konkurransen er ikke avsluttet ennå. Vi må ta hensyn til alle partene som kan bli berørt av en offentliggjøring av den informasjonen, og kan derfor ikke si noe om det før konkurransen er formelt avsluttet, forklarer Skuggedal.

Daglig leder for Kontordesign AS, Christian Sletbakk, ønsker ikke å uttale seg til Nye Troms før kommunen har hatt anledning til å svare på e-posten han sendte 27. oktober.

Powered by Labrador CMS