POPULÆRT: Øyvind Løkstad har kontroll med poengstillinga når finalene nærmer seg i den populære Bedriftsskytinga. Foto: Ivar Løvland
POPULÆRT: Øyvind Løkstad har kontroll med poengstillinga når finalene nærmer seg i den populære Bedriftsskytinga. Foto: Ivar Løvland

Disse gutta er bedre til å mekke på helikopter enn til å skyte på blink

BARDUFOSS: Gutta på Spesielt Vedlikehold skrur til vanlig på Bell-helikopter. Under Bedriftsskytinga vistes det at de er bedre med skiftenøkkel enn med kaliber 22.

Publisert Sist oppdatert

SKYTING

– Det ser ut til at vi er bedre til å skru enn å skyte, heldigvis, smiler «lagkaptein» og sjef Øystein Haugland.

Sammen med kollegene Johannes Sørensen og Henrik Askeland utgjorde han finalelaget til Spesielt Vedlikehold under Bedriftsskytinga til Målselv skytterlag. Etter fem innledende runder var laget sist poengmessig, men brukbar skyting onsdag kveld sørget for at laget klatret fra en 17. og sisteplass til en 15. plass til slutt i årets bedriftskonkurranse på Sentralskytebanen.

De tre har vært med på laget på de fleste av rundene med bedriftsskyting, men et par andre kolleger fra jobb har også vært med og utgjort en del av laget. Men på den siste innledende runden gikk helikoptermekanikerne glipp av poeng siden de ikke klarte å stille med flere enn to skyttere til dyst. For å få et minimumspoeng er tre skyttere kravet på hver runde.

– Det er første året vi har vært med på denne aktiviteten, men jeg er imponert over hvor bra det har vært. Både med arrangement og ikke minst kvalitetsmessig med tanke på resultater fra de forskjellige lagene. Så bra er ikke skyttermiljøet der jeg kommer fra, sier Øystein Haugland, som opprinnelig kommer fra Hallingdal.

Lenge siden

– Det «ljomer» litt i skyttermiljøet her, konkluderer Haugland, som i jobb er sjefen til sine to skytterkolleger.

For Johannes Sørensen, som kommer fra Lyngseidet og er lærling på Bell, har skytterkveldene vært et hyggelig gjenhør med skyting.

– Jeg drev på litt smått med skyting da jeg var yngre, men det var lenge siden jeg hadde skutt da vi begynte her, sier han.

Etter 88 poeng på sin siste runde, er han litt misfornøyd:

– Det skulle vært over 90. Vind i fra høyre, sier han med et smil.

Det klarte kollegene, som begge endte opp med 94 poeng på siste finaleskytinga. Til tross for lite kjennskap til miniatyrskyting.

– Jeg hadde ikke skutt med kaliber 22 før vi kom i gang med dette, sier Henrik Askeland fra Bergen.

Pris for innsats

Trioen satt finalekvelden ved bordet nærmest der vandreskjoldene for bedriftsskytinga var stilt opp.

– Det er nok det nærmeste vi kommer denne gang, men vi får satse på at vi kanskje vinner en pris for de mest håpefulle eller for best innsats, smiler lagkaptein Øystein Haugland.

Øyvind Løkstad har kontroll med poengstillinga når finalene nærmer seg i den populære Bedriftsskytinga.

Bedriftsskytinga til Målselv skytterlag har vært arrangert i mange år, og denne høsten var det 17 ulike lag med. Deltakelsen har vært på dette nivået de senere årene, og nestleder i Målselv skytterlag, Øyvind Løkstad, er klar på at de har funnet en nisje som bedriftene ønsker.

– Hvis vi ikke arrangerer Bedriftsskyting neste høst, så tror jeg vi kommer til å få høre det, smiler han.

Små endringer

Løkstad mener det at de klarer å ha et spennende opplegg, som ikke bare favoriserer de beste, er sterkt delaktig til at mange liker formen.

– Vi har noen små endringer hvert år med tanke på tema og opplegg for hver runde, men samtidig skal opplegget føles kjent. Det tror jeg vi har truffet bra med, sier skytterlagets nestleder.

At skytterlaget nesten årvisst får en ny skytter eller to som følge av Bedriftsskytinga, er bare bonus for dem.

– Det er blitt et viktig rekrutteringstiltak for oss å kjøre denne Bedriftsskytinga, sier Øyvind Løkstad.

Uten mat og drikke duger skytterne ikke. Da er det godt å ha Herdis Berntsen (t.v.) og Julie Berglund på kjøkkenet.

H6 til topps

For skyttere som andre idrettsutøvere, er kostholdet viktig. Da er vaffelsteikerne på kjøkkenet på Sentralskytebanen like viktige for trivselen som arrangørene på standplass og i datarommet.

– Vaffelsalget går bra. Vi må bare få godlukta til å spre seg i lokalet skikkelig, humrer Herdis Berntsen og Julie Berglund, med vaffelfatet og kaffekannene godt fylt opp.

Vinnere av årets runde på Sentralskytebanen ble til slutt laget H6 All-Star. De vant en svært spennende finale med Målselv Ambulanse på andreplass. Jentene fra ambulansestasjonen var best av de to rene damelagene som var med på årets Bedriftsskyting. De to vinnerlagene fikk ett napp i hvert sitt vandreskjold.

H6 All Star og Målselv Ambulanse vant Bedriftsskytinga i herre- og dameklassen.

Powered by Labrador CMS