Disse veiene fikk ny asfalt i året som gikk

Det har blitt lagt 585 kilometer med ny asfalt i Nord-Norge, i løpet av det Vegvesenet beskriver som tidenes asfalt-sesong i nord.

Publisert Sist oppdatert

– I år har det luktet asfalt over hele Nord-Norge. Totalt har 585 kilometer veg fått nytt dekke, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Staten og de nordnorske fylkeskommunene har ifølge Vegvesenet brukt til sammen 555 millioner kroner på asfalt i 2014. Asfaltering av E6 og de andre riksvegene har kostet 343 millioner kroner.

Mer enn i fjor

I Målselv kommune har fyl­ke­s­vei 178 mellom flyplassen og Nytrøen fått asfalt. I Målselv kommune har også E6 fått seg ei opprustning. Både mellom Brandvoll og Elverum og mellom Rustabakken og Bukta­moen.

Statens vegvesen melder om at det har gått med 360 tusen tonn asfalt til vedlikeholde vegene i regionen. Dette er 24 prosent mer enn i 2013.

Prioriteringer

Regionvegsjef Torbjørn Naimak håper at mange i nord har fått merke innsatsen som er lagt inn for å stanse forfallet på veiene, men han understreker at det fortsatt er et stort etterslep og mange utfordringer med tanke på vedlikehold.

Statens vegvesen forklarer hvil­ke prioriteringer som blir gjort når det kommer til asfaltering.

– Det er i hovedsakelig veger med mer enn 25 millimeter dype spor eller med dekkeskader som blir prioritert for asfaltering. Statens vegvesen bruker egne målebiler for å kartlegge utviklingen av spor og jevnhet. Trafikkmengde har også betydning for hvor ofte en veg får nytt dekke, både fordi det er her spor utvikles raskest og fordi risikoen for ulykker er høyest på veger med stor trafikk.

De samlede budsjettene og endelige planene for asfaltering i 2015 er ikke klare. Regionvegsjef Torbjørn Naimak håper at dekkeleggingen neste år blir opp mot samme nivå som i år.

Powered by Labrador CMS