BEST I SUPERFINALEN: Roy Håkstad (t.v.) og Jostein Rubbås-Risvik endte opp i finalen på Asker, med Håkstad som vinner. (Foto: Atle Aronsen)
BEST I SUPERFINALEN: Roy Håkstad (t.v.) og Jostein Rubbås-Risvik endte opp i finalen på Asker, med Håkstad som vinner. (Foto: Atle Aronsen)

Dobbel suksess i superfinalen

SKYTING: Roy Håkstad og Jostein Rubbås-Risvik sikret Troms dobbeltseier i superfinalen i felthurtigskyting under premieren av norgescupen.

Publisert Sist oppdatert

– Selv om superfinalen ikke ga ekstra norgescuppoeng, var det stas å vinne denne. Det er mest prestisje der, gliser Roy Håkstad, etter at han kunne reise hjem fra helgas norgescupskyting på Østlandet med denne seieren i beltet.

Under stevnene på Haga, Bjørkelangen og Asker plasserte han seg inne blant de seks beste på alle, uten å gå helt til topps. Det sparte han heller til superfinalen i Asker, der de 16 beste sammenlagt etter de tre innledende konkurransene møttes til finale. I tillegg til den triple norgesmesteren fra Lakselvdal skytterlag var også Jostein Rubbås-Risvik fra Øvre Målselv, Børre Pedersen fra Lakselvdal og Stian Salo fra Skibotn med der av Troms-skytterne.

Unna for unna forserte Håkstad og Rubbås-Risvik konkurrentene og gikk rett til finalen, der best av tre runder var målet. Der viste Roy Håkstad seg som den beste og vant de to første rundene direkte.

– Jeg fikk de svar som jeg søkte i helga, og de resultatene jeg ønsket, sier Håkstad.

I norgescupen er det kun resultatene i de enkelte stevnene som teller, og der er han rett bak de beste. Enkeltvis fikk han en tredjeplass som best, med tellende tid 7,66 som best i løpet av helga. Det er Egil Hammervold og Idar Moen som er i tet av norgescupen etter de første tre stevnene. Neste runde går i Balsfjord og Storfjord midtsommerhelga.

– Det var ei godt gjennomført norgescuphelg arrangementsmessig, og jeg tror cupen blir en suksess med mange deltakere når de nestene stevnene arrangeres nordpå, sier Roy Håkstad.

Det er lakselvdalingen som sammen med Kurt Eirik Bekkevold har vært største pådriveren for å få dette forsøksåret med norgescup for stang- og felthurtig på plass.

I superfinalen i stangskyting var det kun Tore Nilsen fra Storfjord som kom med fra Troms. Han endte på en 8. plass.

Satser mer på dette

Jostein Rubbås-Risvik er meget godt tilfreds med 2. plassen i superfinalen i felthurtig.

– Jeg vet jo hvor god Roy er, så sølv er ikke noe nederlag, sier Rubbås-Risvik.

Han var helgas oddsbombe i finalen, dit han kom etter jevn skyting på hvert eneste stevne, uten det store toppresultatet. Enkeltvis var en 15. plass det beste resultatet, men han kom til finalen som den 13. beste sammenlagt. I finalen skjøt han bare bedre og bedre og satte ny bestenotering med 8,06 underveis i utslagsrundene. Med en bom på hver av finalerundene var sjansen til å slå Roy Håkstad borte.

– Selv om jeg ikke lyktes i stangskytinga, kan jeg ikke si meg annet enn svært godt fornøyd med helga. Jeg har lært mye og oppnådd det jeg ville, sier Jostein Rubbås-Risvik.

Han ønsker å satse enda mer på stang og felthurtig fram mot Landsskytterstevnet.

– At vi var så mange fra Troms på denne norgescupåpninga, gjorde at stemninga var helt spesiell. Støtten var upåklagelig hele veien, sier Øvre Målselv-skytteren.

Powered by Labrador CMS