Foto: Malin C. S. Myrbakken
Foto: Malin C. S. Myrbakken

Dødsårsak fortsatt ukjent

BARDU: Mandag ble 68 år gamle Per Magne Bjørnsen funnet omkommet etter en fjelltur ved Vesleala i Bardu kommune. Dødsforløpet fastslås kanskje neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble Bjørnsen obdusert for å fastslå dødsårsaken, men politioverbetjent Katrine Grimnes forklarer at det tar lang tid før resultatene er klare.

– Vi bruker å få et midlertidig svar ganske raskt, kanskje om ei uke. Men jeg tviler på at vi blir å høre noe før det, sier hun.

Bjørnsen ble funnet i en bekkedal i området Tverr­fjellet/Vesleala etter at han ble meldt savnet mandag morgen. Den aktive turgåeren hadde lagt igjen skriftlig beskjed om at han skulle på fjelltur, uten videre detaljer om hvor. Det ble derfor besluttet å lete rundt toppene i Bardu Fjelltrim 2014, som han fortsatt ikke hadde vært på. Det var helikoptermannskap fra Forsvaret som observerte Bjørnsen i bek­kedalen tidlig mandag etter­middag, og det måtte et heli­kopter med heis til for å frakte avdøde ut av dalen. Frivillige fra Røde Kors og Forsvars­personell assisterte politiet under leteaksjonen.

Les også: Savnet 68-åring funnet omkommet

Powered by Labrador CMS