FORNØYD: Det er en fornøyd ungdomsgjeng som koser seg ved Takelvfossen onsdag 28. juli. Foto: Arne Holmstad
FORNØYD: Det er en fornøyd ungdomsgjeng som koser seg ved Takelvfossen onsdag 28. juli. Foto: Arne Holmstad

Dødsing i kortvarig sommervarme

OLSBORG: Etter to uker med pøsregn kan man endelig nyte sola på Olsborg. Da kan folk takke lokalt dugnadsarbeid for at man har et så fint sted å bade som Kuppelen med Takelvfossen.

Publisert Sist oppdatert

Med 21 varmegrader i lufta var det ikke rart at folk kom seg ut av husene for å sole seg eller ta en dukkert. Det er en lykkelig gjeng ungdommer fra nærområdet som benytter finværet til det ytterste på Olsborg.

– Jeg synes det er fantastisk bra å ha denne plassen som er så lett tilgjengelig. Det gjør at folk kommer oftere, og det er fint siden det har vært litt lite bading før nå, smiler Øystein Gullik Andreasen.

I tillegg til å soling og bading synes ungdomsgjengen det er artig med «dødsing», å hoppe fra høye stup og ned i vann, samtidig som man gjør triks eller poserer. De gir også ros til den lokale dugnadsinnsatsen.

– Det er artig at lokal dugnad har gjort at vi har fått en ordentlig plass å bade. Det er et kjempefint sted, men det er litt strøm, så man må nesten kunne svømme, forteller Lars Lundamo og Andreas Kiil.

Det gjelder å være fryktløs når man hopper flere meter ned i elva.

Lokalt dugnadsarbeid

Roar Sivertsen, leder for Nerbygda ve og vel, var blant dem som tok initiativ til dugnaden. Han var svært fornøyd med innsatsen, og takket alle som hadde deltatt, i form av oppmøte eller på andre måter.

– Det kom masse folk, antakeligvis 25 til 30 stykker, i arbeidet. Vi fikk leid flismaskin fra Silsand, og Rognmo gravservice stilte med minigraver. I tillegg Coop Prix på Olsborg oss med mat den dagen, og andre frivillige igjen hadde bakt, sier han etter det solide arbeidet.

Den gamle kjerreveien som var vanskelig å komme til, er blitt gjort om til en solid flisbelagt vei. Den populære badeplassen er nå enkel å komme seg frem til, og det er lagt benker, bord og bålplasser for de som ønsker å grille. Det meste er tenkt på

– Det er blitt tryggere og bedre der. Man kan også trille med barnevogn der nå, så stedet kan brukes av alle fra null til hundre. Jeg er veldig glad for at folk har begynt å ta i bruk badestedet, siden innsatsen har vært såpass god, og alt ble gjort på bare seks-syv timer, konkluderer han stolt.

I dødsing kan man trikse og posere midt i hoppet.

Det går rett uti når man tar sats ved fossen.

Powered by Labrador CMS