TILSTÅELSESDOM: Kvinna innrømte forholdet, og dermed avsa Nord-Troms tingrett en tilståelsesdom etter promillekjøringa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TILSTÅELSESDOM: Kvinna innrømte forholdet, og dermed avsa Nord-Troms tingrett en tilståelsesdom etter promillekjøringa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Dømt for å ha kjørt alkoholpåvirka

Ei kvinne i 50-årene fra Midt-Troms er dømt for å ha kjørt bil mens hun var påvirka av alkohol. I retten ga hun ei uforbeholden tilståelse.

Publisert Sist oppdatert

Kjøreturen tiltalen bygde på fant sted i juni i fjor, og det er ikke opplyst i dommen hvor kjøringa skjedde. Da kvinna møtte i Nord-Troms tingrett i begynnelsen av 2019, ga hun en uforbeholden tilståelse. I dommen framkommer det at tilståelsen ble styrka av analyseresultatene av blodprøven politiet fikk tatt av henne. Den viste at hun hadde en promille på 1,06.

«På den bakgrunn har retten funnet det bevist at siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at hun har handlet i det minste uaktsomt», heter det i dommen.

Betinga fengsel

I tilståelsesdommen kommer det fram at påtalemyndigheten foreslå at straffa skulle settes til betinga fengsel i 14 dager, og det med ei prøvetid på to år. Videre foreslo de en bot på 70 000 kroner, subsidiært 15 dager fengsel, og tap av førerretten i 20 måneder.

Når tingretten kom med domsslutninga fulgte de påtalemyndighetens råd angående betinga fengselsstraff. Boten satte de derimot til 65 000 kroner.

«Siktede har erkjent forholdet og har krav på reduksjon i straff for tilståelsen. Hun ble tatt på fersk gjerning, og tilståelsen har ikke hatt betydning for oppklaringen av saken. Det har imidlertid medført at saken kan behandles som tilståelsessak, som gir en prosessøkonomisk gevinst», heter det i dommen.

Kvinna ble i tillegg dømt til å forbli førerkortløs i 20 måneder, og når den tida er godt er hun nødt til å avlegge ny førerprøve.

Powered by Labrador CMS