DOM: Nå er det falt dom i forbindelse med jaktulykka i Balsfjord, der 26 år gamle Mads Håvard Larsen ble drept. Den 41 år gamle mannen som forårsaket Larsens død, er dømt til 120 dagers fengsel. Foto: Ivar Løvland (Arkivfoto)
DOM: Nå er det falt dom i forbindelse med jaktulykka i Balsfjord, der 26 år gamle Mads Håvard Larsen ble drept. Den 41 år gamle mannen som forårsaket Larsens død, er dømt til 120 dagers fengsel. Foto: Ivar Løvland (Arkivfoto)

Dømt til 120 dagers fengsel for uaktsomt drap

BALSFJORD: Nord-Troms tingrett har kommet fram til at den 41 år gamle Balsfjordmannen som skjøt og drepte Mads Håvard Larsen i februar i år, opptrådte uaktsomt. Mannen vil anke deler av dommen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag fikk 41-åringen dommen forkynt, og tingretten har dømt mannen til 120 dagers fengsel. I tillegg er han dømt til inndragning av rifla, til å miste retten til å drive jakt i fem år, samt til å betale erstatning til avdødes etterlatte. Til sammen utgjør dette 375 000 kroner. Mannen er også dømt til å betale saksomkostninger til det offentlige på 5000 kroner. Advokat Trygve Staff er mannens forsvarer, og han krevde full frifinnelse for den tiltalte. Han forteller at de vil anke deler av dommen.

– Jeg har snakket med den uheldige jegeren etter at dommen falt, og han er ikke enig i at han opptrådte uaktsomt. Han fastholder at han har opptrådt på en så forsvarlig måte som det man kan forvente av en jeger. Derfor ønsker han å påanke straffedelen av saken, samt rettighetstapet, sier Staff.

Staff forteller at mannen ikke ønsker å anke punktet om oppreisningserstatning.

– Jeg oppfatter det slik at han i respekt for de etterlatte ikke vil påanke det økonomiske erstatningskravet. Det betyr ikke at han har ment seg rettslig forpliktet til å betale erstatning. Men av respekt for de som sitter igjen, anker han altså ikke dette punktet, sier Staff.

Staff tilføyer at dette er en tragedie, noe også den 41 år gamle mannen har fått kjenne på.

– Dette har ikke vært hyggelig for noen, og hele saken er en dyp tragedie, sier Staff.

I tråd med aktors påstand

Jaktulykka fant sted ved Stormoen avfallsanlegg i Balsfjord den 28. februar i år. Den 41 år gamle mannen var på revejakt inne på anlegget, og avfyrte et rifleskudd som traff 26 år gamle Mads Håvard Larsen i hodet. Larsen var på jakt i det samme området, og døde umiddelbart av massive hodeskader. I dommen skrives det at retten har bemerket at den 41 år gamle mannen har erkjent at han skjøt og traff Larsen i hodet, og de objektive fakta i saken har dermed ikke vært særlig omtvistet. Basert på dette skrives det i dommen at det er bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte har forvoldt Larsens død. Statsadvokat Torstein Lindquister har vært aktor i saken. Rettssaken mot mannen ble ført mellom 13. og 15. november, og på rettens siste dag ba Lindquister om at 41-åringen skulle få 120 dagers fengsel, inndragelse av rifla, samt fradømmelse av jaktretten i fem år. Dommen var dermed likelydende med aktors påstand. Det lyktes ikke Nye Troms å få en kommentar fra Lindquister i går ettermiddag.

Powered by Labrador CMS