Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Dømt til å flytte

BALSFJORD: Ei balsfjorddame og de to voksne sønnene hennes er dømt til å fravike eiendommen de bor på i Balsfjord. Saken ble tatt til tingretten da de ikke flyttet etter å ha fått varsel om tvangsfravikelse.

Publisert Sist oppdatert

Begjæringen om fravikelse av bolig ble opprinnelig satt fram for namsmannen i Balsfjord, som overførte saken til Nord-Troms tingrett. Saksøkte har tidligere fått leierett til boligen på en eiendom i Balsfjord ved rettsforlik, men i 2016 ble denne avtalen hevet av Nord-Troms tingrett på grunn av vesentlig mislighold. I samme dom ble det også fastsatt at garasjen på samme eiendom tilhører saksøker. Dommen ble anket, og forkastet ved Hålogaland lagmannsrett. Høyesterett tillot ikke at saken ble fremmet. Etter dommen sendte saksøker skriftlig varsel om tvangsfravikelse til saksøkte to ganger i løpet av tre måneder, uten at saksøkte og de to voksne barna flyttet ut. Saksøker har derfor tatt saken tilbake til Nord-Troms tingrett for å få begjært saksøkte til å fravike eiendommen.

«Retten forutsetter at saksøkte var godt kjent med innholdet i dommen og således måtte forstå at hun ikke lengre hadde rett til å besitte eiendommen. Det fremgår også av brevet at saksøkers krav var at eiendommen skulle tømmes og nøklene overlates til saksøker», skriver de i dommen.

Saksøkte er derfor begjært å fravike eiendommen. Begjæringen om å fravike garasjen ble ikke tatt til følge, da saksøktes to barn har tatt ut søksmål angående dens eierskap.

Powered by Labrador CMS