HANS OG GRETE: Gunnar Andor Nieland, Maria Dale Johannessen, Eldrid Gorset, Sassaya Chavalit og Mikkel Fjeld Skorpen spilte rollene i den moderne operaforestillingen om Hans og Grete, mens de hadde Stefan Ibsen Zlatanos med på Klaver.
HANS OG GRETE: Gunnar Andor Nieland, Maria Dale Johannessen, Eldrid Gorset, Sassaya Chavalit og Mikkel Fjeld Skorpen spilte rollene i den moderne operaforestillingen om Hans og Grete, mens de hadde Stefan Ibsen Zlatanos med på Klaver.

Drag queen-heks, Tiktok-dans og fabelaktig opera på Kulturlåven

De aller fleste er godt kjente med eventyret om Hans og Grete. Men operaversjonen som publikum fikk levert på Moen Kulturlåve lørdag kveld var av det spenstigere slaget.

Publisert Sist oppdatert

Selv om ikke opera er den aller mest vanlige musikksjangeren på Moen Kulturlåve, så er det ikke første gang det avholdes operaforestilling på låven. I fjor var det operadebut, og nå ser det ut til at opera kan få status som årlig tradisjon. Lørdag var det nemlig igjen duket for operaforestilling på Moen, og nærmere hundre publikummere tok turen for å få med seg begivenheten. En slags moderne miniversjon av Hans og Grete var det publikum fikk servert på lørdag, før julikvelden etter hvert skulle bevege seg over i oktoberfest-landskapet.

MODERNE VRI: Flere deler av det tradisjonelle eventyret hadde fått en moderne vri. Her lærer Grete sin bror Hans noen dansetrinn, før de rømmer hjemmefra.

Lokale operasangere

Opera-paret Gunnar Andor Nieland og Sassaya Chavalit er bosatte i Målselv, og det var de som sto for også fjorårets operabegivenhet på Kulturlåven. I år ble de spurt om fjorårets forestilling fristet til gjentakelse, og vipps så hadde Nieland og Chavalit fått med seg et helt kompani til Målselv og Kulturlåven, også i år.

Halvt målselving

Sassaya Chavalit spilte rollen som moren til Hans og Grete, mens Gunnar Andor Nieland spilte eventyr-duoens far. Med seg hadde de Eldrid Gorset i rollen som Grete, Maria Dale Johannessen i rollen som Hans, Mikkel Fjeld Skorpen som heksa og Stefan Ibsen Zlatanos på klaver.

Chavalit og Nieland var ikke de eneste operasangerne i forestillingen med tilknytning til Målselv. Eldrid Gorset som spilte Grete er halvt målselving.

HEKSA: Mikkel Fjeld Skorpen gjorde god figur i rollen som Tiktok-heksa. Her før et mer fargerikt antrekk med høye hæler kom til syne.

GODTERI: Som i eventyret var der både godteri og kaker som lokket Hans og Grete inn i heksas hus.

Spenstig

Lørdagens forestilling tok for seg den tradisjonelle historien om Hans og Grete i en moderne operaversjon. Den velkjente heksa var ikke noen vanlig heks, men hadde fått navnet Tiktok-heksa. Underveis i forestillingen gikk heksa fra å være mørk og skummel til å bli drag-artist på høye hæler, med fabelaktig antrekk og forførende dansetrinn. Et frisk pust på en varm sommerdag.

Hans og Grete stakk av fordi deres mor ikke satte pris på deres innøvde Tiktok-dans og faren gjorde sitt ytterste for å skrape sammen nok penger til granola og spekepølse i en trang økonomi.

Forestillinga så ut til å bli satt pris på med både latter og applaus underveis i historien, og til slutt ble det nærmest trampeklapp på Kulturlåven, etter a t Hans og Grete igjen var gjenforent med sin mor og sin far.

Søstre på opera

To som hadde tatt turen til Moen Kulturlåve lørdag kveld var søstrene Eilin Utgård og Gerd Juvkan. Begge to kommer opprinnelig fra Bardu, men er bosatte i henholdsvis Kristiansand og på Hamar. De to var ikke lite imponerte over forestillingen de fikk levert på lørdag.

SØSTRE PÅ OPERA: To som var fornøyde med at de tok turen til Moen Kulturlåve på lørdagskvelden var søstrene Eilin Utgård og Gerd Juvkan.

– Det var helt fantastisk. Det var kjempegode sangere og ei spenstig forestilling med litt humor, forteller de to søstrene etter endt forestilling.

De synes det var helt topp med ei kjent og kjær historie, fortalt på en ny måte. Kvelden stoppet heller ikke der for søstrene. De planla nemlig å bli værende på Kulturlåven, for å få med seg Tyrollerfesten som gikk av stabelen etter operaforestillinga.

– Vi blir nok ikke værende hele kvelden, men vi må bli værende en stund for å få med oss litt av det, sier Eilin og Gerd.

Powered by Labrador CMS