GOD MOTTAKELSE: Anja Renee Vedal er glad for at folk har tatt godt imot Vinbanken og konseptet med «pop up events». Neste arrangement blir i Salangen den 10. desember. Foto: Toril F. Ingvaldsen
GOD MOTTAKELSE: Anja Renee Vedal er glad for at folk har tatt godt imot Vinbanken og konseptet med «pop up events». Neste arrangement blir i Salangen den 10. desember. Foto: Toril F. Ingvaldsen

Driver en litt uvanlig øl- og vinbar

BARDU: I august åpnet Anja Renee Vedal Vinbanken på Setermoen. Det er en bedrift litt utenom det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

Vinbanken har ikke faste åpningstider. I stedet arrangerer Vedal og samboeren hennes «pop up events», noe som kort sagt betyr at en begivenhet annonseres relativt kort tid i forveien.

– Det har gått over all forventing. Folk har tatt godt imot konseptet, og jeg oppelver at mange er nysgjerrige på Vinbanken og selve konseptet, sier Vedal.

I årenes løp har Vedal hatt flere ulike jobber, og hun har bodd i byer som Berlin, Oslo og Barcelona. For drøyt to år siden kom hun tilbake til Bardu. Vedal er lidenskapelig opptatt av mat og vin og hadde lyst til å drive noe eget. Dermed ble spørsmålet om hobbyen kunne bli noe mer enn en hobby.

– Konseptet handler om det autentiske. Om det å samles. Folk sitter og hygger seg sammen med venner og bekjente. Og så langt det er mulig, bruker vi nordnorske og lokale produkter, sier Vedal.

En del av konseptet handler om variasjon.

– Vi tilbyr alltid spennende øl- og vinsorter og plukker personlig ut de produktene vi ønsker å tilby, sier Vedal.

Vedal påpeker at det finnes så mange ulike vinsorter at det ikke er nødvendig å drikke det samme hver gang. Ved siden av drikkevarene serveres det også fingermat og ulike oster. Også maten varieres for hvert arrangement.

Det første arrangementet hadde hun i august. Da kom det 60 personer. Det var flere enn hun hadde våget å håpe på. Etter hvert ser hun for seg at det vil bli arrangementer også i nabokommunene.

Powered by Labrador CMS