IKKE HELT FORNØYD: Sander Norheim Eliassen, Margrethe Antonsen og Maja Sol Bomstad Åsgård var ikke helt fornøyd med egen innsats under fylkesfinalen. Men med 11 av 12 poeng i innledende runde, har de all grunn til å være stolte. Foto: Skjermdump
IKKE HELT FORNØYD: Sander Norheim Eliassen, Margrethe Antonsen og Maja Sol Bomstad Åsgård var ikke helt fornøyd med egen innsats under fylkesfinalen. Men med 11 av 12 poeng i innledende runde, har de all grunn til å være stolte. Foto: Skjermdump

Dro fra Tromsø med 5000 kroner og billetter til landsfinalen

MÅLSELV: Et utslagsspørsmål førte til at tiendeklassingene fra Bardufoss ungdomsskole kom videre til fylkesfinalen i klassequizen i Troms. Tirsdag svarte de seg videre til landsfinalen.

Publisert Sist oppdatert

Helt sia begynnelsen av januar har Klassequizen i Troms pågått. 99 tiendeklassinger fra 33 skoler i hele Troms har svart på spørsmål som kunne ta de nærmere delfinalene – og helt til landsfinalen. Sander Elias Andreassen, Rebecca Scarlett og Nikolai Takle Iselvmo representerte tiende klasse på Bardufoss, mens Sander Norheim Eliassen, Maja Sol Bomstad Åsgård og Margrethe Antonsen representerte sin klasse på Laksvatn. Bardufoss hadde sin innledende runde i januar, hvor de fikk ti poeng. Laksvatn klarte å få elleve av tolv poeng i den innledende runden, og det viste seg etter hvert at dette holdt for å komme til delfinalen. Bardufoss måtte svare på et utslagsspørsmål i likhet med de andre skolene som fikk ti poeng i de innledende rundene, og her gikk Bardufoss av med seieren. Dermed var de, Laksvatn oppvekstsenter, Storslett skole og Skjervøy skole med videre til fylkesfinalen.

Oslo til våren

Bardufoss ungdomsskole og Laksvatn oppvekstsenter konkurrerte mot hverandre under fylkesfinalen tirsdag ettermiddag. Skolenes representanter fikk spørsmål om alt fra navnet på sørlyset, hva skuespilleren som spiller Nils i komiserien Mot i brøstet heter til navnet på «nynorskens far». Ingen av lagene fikk full pott under delfinalen, men Bardufoss svarte riktig på flere spørsmål enn Laksvatn, og de ble derfor det første laget fra Troms som er med videre til landsfinalen. Ni av tolv poeng fikk Bardufoss-elevene. Elevene fra Laksvatn var ikke helt fornøyd med egen innsats under delfinalen, men quizmasteren minnet dem med rette på de 11 poengene de fikk i innledende runde og hvilken prestasjon det er.

Sander Norheim Eliassen, Margrethe Antonsen og Maja Sol Bomstad Åsgård var ikke helt fornøyd med egen innsats under fylkesfinalen. Men med 11 av 12 poeng i innledende runde, har de all grunn til å være stolte.

Bardufoss-elevene fikk dra hjem fra Tromsø med et gavekort på 5000 kroner til klassen sin, og med garanti om en Oslo-tur for å delta i finalen neste måned. I den andre delfinalen var det Storslett skole som svarte flest riktig, og som dermed drar til Oslo sammen med Bardufoss. Quizmasteren rosa alle som har deltatt i årets Klassequiz her i Troms.

– Dere er kjempe-kunnskapsrike alle som er med, det er imponerende hvilken innsats dere har lagt ned, sa hun.

Powered by Labrador CMS