SOLID: Rasmus Rørholt Theisen er i god form. Det viste han under o-løpet i Øvre Bardu lørdag. Foto: Ivar Løvland
SOLID: Rasmus Rørholt Theisen er i god form. Det viste han under o-løpet i Øvre Bardu lørdag. Foto: Ivar Løvland

Drømmer om ei mulighet i verdenscupen

ØVRE BARDU: Han løp nylig inn til en andreplass under et norgescupløp på Kongsberg. Det gjør at Rasmus Rørholt Theisen fra Mellembygd har et lite håp om å få en sjanse internasjonalt.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har en sjanse til å bli tatt ut til verdenscup i Sverige etter den andreplassen. Blir jeg tatt ut, vil det være det største i min karriere hittil, sier Rasmus Rørholt Theisen.

26-åringen har studert i mange år ved NTNUI i Trondheim. Nå er han ferdig utdannet maskiningeniør, men den utdannelsen skal han ikke ta i bruk riktig ennå. For Rasmus har fått trenerjobb i halv stilling i den store klubben Nydalen, og flytter nå til Oslo. Der skal den halve stillinga kombineres med videre toppsatsing i orienteringssporten.

– Så lenge jeg har utvikling og synes det er gøy å drive på, tar jeg ett år ad gangen, sier han.

Rasmus Rørholt Theisen traff bra med de 14 postene under o-løpet i Øvre Bardu.

Rasmus hadde i fjor en 5. plass i norgesmesterskapet som best, og med andreplassen på langdistansen under norgescuphelga på Kongsberg nylig, viste han igjen at han henger godt med blant de beste orienteringsløperne i Norge når han har dagen.

Derfor er han litt spent på om hans navn kommer opp når verdenscuplaget til svenske Idre skal offentliggjøres tirsdag om ei drøy uke.

– Det blir litt spennende å vente på det uttaket, sier Rasmus.

Lørdag hadde han som ventet ingen vansker med å være suverent raskest gjennom de 14 postene på den 4,6 km lange mellomdistansen under o-løpet som Bardu IL sin o-gruppe arrangerte ved Øvre Bardu skole. Han var over seks minutter raskere enn nestemann, jevngamle Sindre Sandven fra Bækkelagets SK. Sandven var høyt oppe nasjonalt i yngre år, men har nå trappet ned og jobber og bor i Tromsø.

Rasmus Rørholt Theisen var best under o-løpet i Øvre Bardu lørdag. Han var over seks minutter raskere enn jevngamle Sindre Sandven.

– Jeg hadde to grove bommer i dag, men selv uten dem ville jeg ikke hatt en sjanse mot Rasmus, sier Sindre i det de diskuterer løypevalg etter målgang.

– Man flyter ikke på gamle meritter i orientering, smiler Sindre Sandven.

Rasmus Rørholt Theisen fikk i tillegg god flyt i sitt løp, og hadde få vansker underveis.

– Jeg synes jeg løp bra og traff postene godt, sier Rasmus.

Han føler fortsatt at han har ting å hente som vil gjøre ham bedre som orienteringsløper, og som vil gjøre at han kutter ytterligere ned på avstanden opp til de aller beste norske løperne. Først og fremst føler han at han kan bli bedre til å lese kart og ta korteste veien i større fart.

– På en mellomdistanse har jeg fysisk kapasitet til å løpe fortere, men gjør jeg det, blir det lett bom, for da klarer jeg ikke henge med o-teknisk, sier Rasmus Rørholt Theisen.

Han regner grovt med at han trener 7-800 timer i året. Nå er han spent på hva halv stilling som trener og satsing ved siden av vil bety for hans videre utvikling.

– Det er andre som har gjort det samme og lyktes, så vi får se, smiler Rasmus Rørholt Theisen, som til høsten har NM-konkurransene som sesongens store mål nasjonalt.

Powered by Labrador CMS