BLE DUMPET: Senja Avfall har så langt ikke klart å identifisere den eller de som dumpet dette ved en av selskapets kontainere ved Andslimoen. Foto: Nye Troms-tipser
BLE DUMPET: Senja Avfall har så langt ikke klart å identifisere den eller de som dumpet dette ved en av selskapets kontainere ved Andslimoen. Foto: Nye Troms-tipser

Dumpet snusskap ved Velta

MÅLSELV: Mandag måtte Senja Avfall hente et tobakks- og snusskap og en drikkekjøler som noen hadde dumpet ved rasteplassen i Velta-svingen ved Andslimoen.

Publisert Sist oppdatert

– Det dreide seg om et tungt tobakks- og snusskap og en drikkekjøler på hjul. Dette er ikke noe som private har brukt, så det har nok sin opprinnelse fra ei næringsvirksomhet, sier driftssjef Bernt Karolius i Senja Avfall.

Avfallet var dumpet like ved en av avfallskontainerne til renovasjonsselskapet. Karolius er oppgitt over at noen kan gjøre noe sånt. Slikt avfall skal leveres ved godkjente mottak.

– Det var ikke mulig å spore synderen på avfallet, men hvis det er noen som har tips om hvem som har gjort dette, så tar vi gjerne imot det. Det er ikke snakk om å angi noen, men å unngå forurensning, forteller Bernt Karolius.

3500 kroner

Hvis Senja Avfall finner ut hvem som har dumpet skapet og kjøleren, vil selskapet sende vedkommende ei regning på oppryddinga. Den kan fort bli på 3500 kroner. Ifølge driftssjefen får de rett som det er melding fra tipsere om bilnumrene til avfallssyndere.

– Bedrifter må betale et lite gebyr for å levere slikt avfall til Buktamoen, men det er ikke snakk om store summer. Det er bare noen få hundrelapper.

Enormt trykk

Ellers kan Karolius melde at det har vært et enormt trykk på Senja Avfalls kontainere i sommer. Noen steder har de økt antallet kontainere på grunn av forventet økning i bruken av dem.

– Det enorme avfallstrykket i sommer må skyldes turistene. I tillegg har hyttebruken økt mye i sommer i forhold til vanlig, avslutter han.

Powered by Labrador CMS