Barn av Forsvarets veteraner:

LÆRER NYE TING: Uteaktivitet er i fokus på sommercampen. Ea Heyskel fra Bardu forteller om mange morsomme aktiviteter i løpet av uka. Foto: FORSVARETS VETERANSENTER
LÆRER NYE TING: Uteaktivitet er i fokus på sommercampen. Ea Heyskel fra Bardu forteller om mange morsomme aktiviteter i løpet av uka. Foto: FORSVARETS VETERANSENTER

Ea fra Bardu lærer nye ting på sommercamp

BARDU/BÆREIA: Pappa til Ea Heyskel (12) fra Bardu reiser ut i internasjonale operasjoner for Forsvaret. Nå er det hennes tur til å reise «ut».

Publisert Sist oppdatert

For sjuende året på rad arrangeres sommercamp for barn av Forsvarets veteraner. Deltakerne kommer fra hele Norge. I år er det ei fra Karlstad i Målselv som er med, en fra Bardufoss og ei fra Bardu. Ea Heyskel (12) fra Bardu, forteller at de har det kjempegøy på sommercamp. Hun er akkurat ferdig med lunsjen, og tar seg en pause fra bygging av gapahuk for å prate litt med lokalavisa.

– Vi lærer mye nytt, og gjør mange morsomme ting, sier hun.

De har blant annet hatt førstehjelpskurs, ridd på hest og padla i kano og kajakk.

– Nå lager vi en gapahuk, for vi skal sove ute i natt, forteller Heyskel.

Onsdag går turen til Tusenfryd. Likevel kan Heyskel fortelle at de har mest utendørsaktiviteter i skog og mark.

LÆRER NYE TING: Uteaktivitet er i fokus på sommercampen. Ea Heyskel fra Bardu forteller om mange morsomme aktiviteter i løpet av uka.

Populært

Det morsomste til nå har ifølge Heyskel vært vannsport.

– Vi hang i en ring etter båt. Det var gøy, sier hun og flirer litt.

Hun fikk vite om sommercampen av noen andre som hadde vært med på den i fjor. Sammen med 40 andre barn i alderen 12-15 år, er hun ei uke på det de kaller «min tur ut». Alle barna har foreldre som er, skal, eller har vært, ute i internasjonale operasjoner for Forsvaret. På sommercampen er det barnas tur til å reise «ut». Marius Lauritsen er kommunikasjonskonsulent i Forsvarets veterantjeneste. Han forteller at det å ha foreldre som tjenestegjør i internasjonale operasjoner er spesielt, og at målet med campen er at barna kan danne nettverk seg imellom.

– Og sommercampen er populær. I år fikk vi inn 100 søknader. Da var vi nødt til å prioritere de barna som har foreldre som er ute nå, som akkurat har vært ute, eller som skal ut i nærmeste framtid, sier Lauritsen.

Heyskel kan fortelle at hun har blitt kjent med mange barn som er i samme situasjon som henne. Hun kjente ei jente fra før av som har bodd i Bardu tidligere, men som nå er flytta til Elverum. Ellers var det bare nye ansikter på sommercampen.

– Vi bor i et stort bygg med to på hvert rom. Det er både gutter og jenter her, og vi er delt inn i fire lag med to voksne på hvert lag. Jeg har blitt kjent med mange av de som er på samme gruppe som meg, forteller Heyskel.

Lagførerne er selv veteraner, og tjenestegjør til daglig på Rena.

VETERANER: Barna deles inn i lag og lærer nye ting fra lagførere som selv er veteraner.

Anbefaler sommercamp

Heyskel har selv en pappa som jobber for Forsvaret. Det er likevel første gangen hun er med på denne sommercampen. Og hun er klar på at det ikke blir siste gang på sommercamp.

– Ja, jeg vil dra til neste år også. Det er kjempegøy å være her, sier hun.

Og mens det har regna her hjemme, har Heyskel og de andre barna fått noen varme soldager i sør. Sommercampen er i idylliske omgivelser på Forsvarets veteransenter på Bæreia utenfor Kongsvinger.

– Det er ganske varmt her. Sol og fint hele uka, kan Heyskel melde.

Barna ankom lørdag 23.juni, og drar hjem igjen fredag 29. juni. På spørsmål om Heyskel vil anbefale sommercampen til andre barn med foreldre som tjenestegjør i Forsvaret, er svaret klart;

- Ja, jeg vil anbefale sommercampen til alle.

Powered by Labrador CMS