PINK LADY: Gudrun Falch viste stolt fram både jakke og ny bil. Bilen henta hun rett før helga, og den måtte derfor stå på henger i år. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
PINK LADY: Gudrun Falch viste stolt fram både jakke og ny bil. Bilen henta hun rett før helga, og den måtte derfor stå på henger i år. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Ei reise i tid på Amcar-treff

SETERMOEN: I helga arrangerte American Car Club (ACC) Målselv midtsommertreff på Setermoen. Bilinteresserte fra fem til 65 år stilte opp.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 60 biler var med på helgas Amcar treff på Setermoen. Leder i Amcar-klubben i Målselv, Marita Johnsen, forteller at det pleier være flere biler med på treffet. Tidligere år har det vært over hundre eldre og nyere amerikanske biler på treff.

– Det er mye som skjer denne helga i området, med både Millionfisken og Rossfjordrocken. I tillegg har det vært dårlig vær både fredag og lørdag. At folk kommer tross været, er kjempebra, sier hun.

50-talls musikk og pølse i vaffel

På Bardu Camping er det slått opp party-telt og matbod. 50-tallsmusikken sprer seg utover plassen, og de amerikanske bilene står på rekke og rad bortover den åpne campingplassen. En deltaker har kjøpt seg frokost; pølse i vaffel med syltetøy. Det amerikanske flagget vaier i vinden. Skinnjakkene er godt trukket opp i halsen. Skinnforet i dongerijakka kommer godt med nå. Her er det flere biler med terning i frontruta, enn biler uten. Som vanlig ser det ut til at det er størrelsen det kommer an på.

BRA BASS: Gutta fra "US Car Club" Narvik stilte med bra anlegg og bil som kunne senkes.

– Ja, her er det noe for enhver smak. Både nye og gamle modeller, forteller Bjørn Pedersen i Amcar Målselv.

«Diamant» med historie

For Gudrun Falch er det et litt spesielt treff i år. Hun har nemlig nettopp kjøpt sin helt egen amerikanske «diamant» fra 1977, en Pontiac Trans Am.

– Ja, jeg er gira i dag. Det er veldig spennende med egen bil, forteller hun, og viser stolt fram sin nyinnkjøpte sølvfargede sportsbil.

PINK LADY: Gudrun Falch viste stolt fram både jakke og ny bil. Bilen henta hun rett før helga, og den måtte derfor stå på henger i år.

Hun henta den dagen før i Brønnøysund. I år ble den frakta på henger til treffet, men til neste år ser Falch for seg å kjøre bilen selv. Ifølge henne skal ledige stunder i løpet av vinteren brukes på bilen. Falch kan fortelle at bilen har ei litt spesiell historie. Ryktene skal ha det til at bilen tidligere har vært eid av tv-personligheten Richard Rawlings fra USA, kjent for blant annet «Gas Monkey Garage».

– Ja, den forrige eieren har sagt han skal skaffe dokumentasjon på dette, forteller Falch.

Cadillac DeVille

Falch var ikke den eneste kvinna som stolt kunne vise fram bilen sin på treffet i helga. For selv om mannfolkene var overrepresentert på treffet, så var det få biler som fikk så mye oppmerksomhet som Cadillac-en til den unge dama Kesia Mørkved.

POPULÆR: Cadillac DeVille fra 1959 vant publikumspris. Det er Keisa Mørkved som eier bilen.

– Allerede før jeg begynte på skolen, fattet jeg interesse for amerikanske biler. Jeg pleide være med pappa på verksted der han jobba, og hjelpa litt til, forteller hun.

Flere av mannfolkene samla seg rundt den lyserosa bilen. En kunne fortelle at han aldri ble lei av å se på den.

Lang reise

Det var mulig å vinne priser i en rekke kategorier under helgas treff. De fem bilene som bemerket seg etter juryens syn, var Bjørn Krister Søreng sin 1966-modell, Cadillac Coupe DeVille, Bjørn Taraldsen sin Cadillac Eldorado convertible fra 1976, Tobias Lorentsen sin Chevrolet 3100 fra 1951, Rolf Pedersen sin Chevrolet Camaro fra 1967 og Alfred Kjærmo sin Chevrolet Camaro fra 1981. Sistnevnte stakk også av med seieren som juryens favoritt. Som begrunnelse nevner juryen at bilen blir mye brukt, og er forbedret for hver gang de ser den.

– Det er utført gode tekniske løsninger, og den synes komplett, uttaler juryen.

Juryen består blant annet av leder i ACC Målselv-klubb, Marita Johnsen.

Eldste deltaker uten hjul, var Alfred Hovden. Han var i tillegg den som hadde kjørt lengst for å være med på treffet. Han hadde kjørt 995, 7 miles hele veien fra Hareid i en Cadillac Eldorado convertible fra 1976. Selv er han visstnok en 52-modell. Dekk-kongen ble Odd Arne Harjo fra Vadsø. Han kjørte helt fra Vadsø, og ofra begge fram-dekkene for å komme på treff. Selv er han storfornøyd med servicen i Bardu, og forteller at han fikk hjelp til å skifte ut de utslitte dekka fredag kveld da han ankom Setermoen.

FRA NARVIK: Gjengen fra Narvik samla rundt en av bilene for å nyte synet av motoren.

Powered by Labrador CMS