BLIR KJØPT: Forsvarsbygg har fått klarsignal til å kjøpe den borteste delen av den røde brakkeriggen i Heggelia. Når det er gjort vil de eie hele bygget. Foto: Morten Kasbergsen
BLIR KJØPT: Forsvarsbygg har fått klarsignal til å kjøpe den borteste delen av den røde brakkeriggen i Heggelia. Når det er gjort vil de eie hele bygget. Foto: Morten Kasbergsen

Eier snart hele brakkeriggen

BARDUFOSS: I fem år har Forsvarsbygg leid en tredel av sin røde brakkerigg i Heggelia. Nå skal de kjøpe også den delen.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av september ga Forsvarsdepartementet klarsignal til utkjøp av brakkeriggen. Forsvarsbygg spilte i vår inn behov for å kjøpe det leide modulbygget, som de selv bruker til kontorlokaler. Det pågikk på det tidspunktet ei utredning knyttet til personellrelatert eiendom, bygg og anlegg i Indre Troms. Forsvarsdepartementet ønsket derfor å se resultatene av utredninga før de vurderte utkjøp av brakkeriggen. Utredninga forelå i slutten av juni. Den konkluderte med at det er underdekning på kontorbygg på Bardufoss.

- Brakkeriggen består av flere deler som vi har klasket på etter hvert. Den siste delen av riggen har vi leid av Malthus. Det er åtte moduler i to etasjer som vi nå skal kjøpe ut, forteller seksjonssjef Erik-Anders Helin i Forsvarsbygg.

250 kvm

Brakkeriggen ligger like ved E6 i Heggelia. Det er den delen av bygget som ligger nærmest den nye rundkjøringa som skal kjøpes. Totalt er det snakk om åtte-ni kontorplasser, tre møterom, et teknisk rom og et spiserom på totalt 250 kvadratmeter. Den øvrige delen av brakkeriggen eies allerede av Forsvarsbygg.

- Vi er i prosess med å kjøpe. Jeg regner med at vi vil ha gjennomført kjøpet før jul. Det er avtalt en kjøpesum i kontrakten med Malthus som vi må finregne på i forhold til prisstigning, sier Helin.

Ifølge seksjonssjefen vil det fortsatt være underdekning på kontorplasser på Bardufoss etter kjøpet ettersom kontorplassene som kjøpes er i bruk i dag.

- Det er et behov for kontorplasser på Bardufoss, selv om vi kjøper ut dette. Sånn som jeg oppfatter det med den aktiviteten som nå er på Bardufoss, leter man etter kontorplasser og litt forskjellig annet. Det er også knyttet opp mot alliert trening.

På spørsmål om den røde brakkeriggen nå har kommet for å bli i Heggelia, svarer Helin:

- Ja, men den kan flyttes hvis det blir behov for det. Det er et bygg av midlertidig karakter, men er omsøkt som et permanent bygg.

Powered by Labrador CMS