PLAST I HAVET: På barnehagedagen lærte Astri (5) og Victoria (5) masse om plast i havet, som de her jobber med å fiske opp. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
PLAST I HAVET: På barnehagedagen lærte Astri (5) og Victoria (5) masse om plast i havet, som de her jobber med å fiske opp. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Eksplosiv moro på barnehagedagen

STORSTEINNES: Om havfruer finnes, hva regnbuen smaker og om det finnes vulkaner i Norge er blant de mange tingene som ungene i Moan barnehage lurer på. Noen av spørsmålene deres utforsket de nærmere på barnehagedagen.

Publisert Sist oppdatert

Moan barnehage har denne uka, i likhet med de fleste andre barnehager i landet, denne uka markert barnehagedagen på tirsdag. Barnehagedagen er en årlig markering der barnehagene åpner dørene for å vise fram og synliggjøre barnehagens aktiviteter og mangfold. Det er Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager som står bak Barnehagedagen.

Nysgjerrige

Hvert år har barnehagedagen forskjellige tema. I år har dagen fått slagordet «Jeg lurer på ...». Ungene i Moan barnehage gjorde mange eksperimenter og snakket om mange forskjellige ting de lurte på på barnehagedagen.

Denne gjengen fra blå avdeling blandet melk, juice og solbærsaft veldig sakte, slik at den ble en regnbue. Her prøvesmakes det av Matheo (6) og Emilie (6) og Charlotte (4).

Vulkan

Blå avdeling i Moan barnehage, med de eldste barna i barnehagen gjorde mange spennende eksperimenter. Kulest av alle var kanskje at de fikk være med på å lage en vulkan av eddik, natron, konditorfarge og zalo.

- Det var skikkelig kult å lage vulkan. Vi måtte lage den med rød farge, fordi det går ikke an å lage en grønn vulkan, for eksempel. Da blir den ikke varm. Da blir den sur, forteller Marie og Theo, like etter at vulkanen deres har hatt utbrudd.

Theo (5) og Marie (5) synes det var veldig morsomt med forskning og eksperimenter i barnehagen.

De to er overbevisste om at det heldigvis ikke finnes vulkaner i Norge.

- Men det finnes i Sverige, det har jeg sett da jeg var liten, sier Theo, før Marie sier seg enig.

Mye gøy

De to synes begge det er veldig gøy med barnehagedag.

- Vi får gjøre mye morsomt, så henger vi opp plakat i gangen etterpå, sånn at alle kan se hva vi har gjort og sånn at vi kan komme i avisa, forklarer Marie.

På oransje avdeling i barnehagen har de hatt maritimt tema på undringsdagen sin. De har snakket om fisk, fått kjenne på en ekte sjøstjerne og fisket opp plastikk fra lekebåter av pappesker på lekerommet.

- Det er for mye plast i havet. Det kan sette seg fast rundt halsen til en sel. Det har jeg sett på ipaden til mamma, forteller Astri.

På barnehagedagen lærte Astri (5) og Victoria (5) masse om plast i havet, som de her jobber med å fiske opp.

Hun og venninna Victoria forteller at det er viktig å fiske opp plastikken fra havet, før det blir mer av den, enn av fisken.

- Men det det er aller mest av i havet er skilpadder og sjøstjerner, sier Astri.

Powered by Labrador CMS