PELS: Det hang igjen pels etter elgen flere steder på bilen. Foto: Malin Cerense Straumsnes
PELS: Det hang igjen pels etter elgen flere steder på bilen. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Ekteparet fra Mo i Rana fikk et ublidt møte med elgen i Målselv

MÅLSELV: Ekteparet fra Mo i Rana skulle egentlig kjøre hjem på tirsdag. Men så hoppa en elg uti veibanen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag starta ekteparet fra Mo i Rana på ferden hjem etter ferien sin i Tromsø. Kun halvannen time uti kjøreturen ble det brått stopp. På den siste strekninga før Sollia i Takelvdalen kom plutselig en elg hoppende ut i veibanen.

– Jeg så at elgen kom, men hadde ikke sjans til å stoppe. Den skulle absolutt uti der. Det var nyss så han ikke kom inn vinduet, sier den lettere rysta sjåføren.

Han ønsker ikke navnet sitt i avisa. Ifølge sjåføren var det en ung elg som fikk et ublidt møte med bilen deres.

– Hadde den vært større, så hadde den kommet gjennom ruta, sier han.

Det hang igjen pels etter elgen flere steder på bilen.

Ekteparet er også glade for at den ikke traff frontruta med beina først. Men å komme hjem i kveld må de nok bare glemme. Først må bilen få seg ei ny frontrute. Politiet og ettersøkskorpset rykka raskt ut til ulykkesstedet. Elgen var såpass skadet at den måtte avlives.

Moderat viltfare

Ettersøkskorpsleder Tor Eriksen rykka ikke selv ut til stedet, men har fått rapport fra de som dro ut. Det er sannsynligvis snakk om en fjorårskalv, og den ble såpass skadet at den lå i veigrøfta etter sammenstøtet med bilen.

– Da vet vi at det enten er snakk om ryggen eller fotskade, sier Eriksen.

På grunn av veiarbeid i området, bisto UP med å lose ettersøkskorpset gjennom køa slik at de kunne komme raskt fram til dyret for å avslutte lidelsene. Elgen ble avlivet og er nå tatt til slakteriet på Myra for å se om det er mulig å berge slaktet. Det er fortsatt en måned før viltpåkjørsel-"sesongen" starter, men Eriksen ber trafikanter om å være obs på at det er elg langs veiene også i barmarksperioden.

– Det viser seg de siste årene at det oftere og oftere blir påkjørsler på sommerstid. Jeg tror folk skal være litt obs, det dukker opp flere og flere varslinger om elg på veibanen og på jorder og beiter. Det er moderat viltfare på veiene, advarer Eriksen.

Han er fornøyd med at ettersøkskorpset klarer å opprettholde ei responstid på mellom fem og 30 minutter, også i ferietida. Sia det ikke er noe vaktordning, er det ikke alltid for gitt at medlemmene som bor i området for elgpåkjørselen er tilgjengelig til å rykke ut.

– Vi er opptatt av rask responstid, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS