LOKALT FORANKRET: Legene Hege Nymo og Tormod Gangsei vil sammen med idrettsfysiolog Tomas Valnes etablere Bardufoss aktivitetsmedisinske senter. Her drøfter de elevenes forslag med læreren. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
LOKALT FORANKRET: Legene Hege Nymo og Tormod Gangsei vil sammen med idrettsfysiolog Tomas Valnes etablere Bardufoss aktivitetsmedisinske senter. Her drøfter de elevenes forslag med læreren. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Elever fikk oppdrag fra gründere

BARDUFOSS: Gründerne velger å samarbeide med Bardufoss videregående skole med profilering av et helt nytt aktivitetsmedisinsk senter på Rustahøgda.

Publisert Sist oppdatert

Medier og kommunikasjon fikk før jul i oppdrag å utvikle en grafisk profil for Bardufoss aktivitetsmedisinske senter, som er planlagt etablert på Rustahøgda.

– Det er jo artig også for grasrota at logoen som vi har laget lokalt, henger på Bardufoss, godt synlig, sier pedagogisk leder Jan Kristian Vestjord, som poengterer at dette ikke er en elevbedrift, men et rent skoleprosjekt.

Skolen ønsker å legge til rette for at elevene skal kunne møte reelle oppdragsgivere, noe som gir bedre læring, og for elevene er det ekstra motiverende å jobbe fram et reelt grafisk produkt i stedet for å holde på med fiktive skoleoppgaver.

– Vi synes det er artig å bruke de lokale kreftene når vi kan. Vi tok kontakt med Bardufoss videregående skole i november og var inne i klassen og fortalte om hva vi ønsker med en logo, sier Tomas Valnes.

Han er idrettsfysiolog, og sammen med målselvlegene Tormod Gangsei og Hege Nymo skal han starte opp det moderne idrettsmedisinske senteret i de innerste lokalene til tidligere Troms idrettskrets ved Bardufosstun.

Idrettsmedisin for folk flest

De siste to månedene har syv av elevene som går Vg3 Medier og kommunikasjon, jobbet iherdig hver for seg med å klekke ut ideer.

– Det var vanskelig i starten, det er ei vid målgruppe, forteller én av elevene om prosessen.

Men forslag har det blitt, og forrige uke var det tid for oppdragsgiverne å møte elevene og vurdere de utarbeidete forslagene.

Valnes sier at å skulle etablere et nytt foretak i dag uten å på forhånd ha en bevisst tanke rundt det en vil og hvilke verdier en ønsker å uttrykke, er umulig.

– I startfasen vil en logo være veldig viktig, mener han.

For gründernes del er det viktig at logoen uttrykker en kombinasjon av aktivitet og medisin, ettersom det er hovedbudskapet de ønsker å kommunisere til publikum.

Senteret blir topp moderne, med testapparater, måleutstyr og treningsfasiliteter av samme kaliber som det som er vanlig innen toppidretten. Medisinerne sier de likevel primært kommer til å ha et tilbud myntet på folk flest som har helsetilstander det er hensiktsmessig å behandle med aktivitet. Slik som hjerte- og karsykdommer eller KOLS, for å nevne et par eksempler.

LOKALT FORANKRET: Legene Hege Nymo og Tormod Gangsei vil sammen med idrettsfysiolog Tomas Valnes etablere Bardufoss aktivitetsmedisinske senter. Her drøfter de elevenes forslag med læreren.

Så langt er oppdragsgiverne fornøyd med det de har fått presentert.

– Jeg har aldri tenkt over at det ligger så mange tanker rundt det å lage en logo – det er jo et helt fag! Vi har funnet elementer i alle utkastene som vi godt kunne brukt videre, men har valgt ut et par logoer som vi ønsker å kombinere og utvikle mer, sier Gangsei.

Og elevene ble slett ikke sure over at ikke nettopp deres utkast sånn helt uten videre falt i smak hos legene, og at oppdragsgiverne i stedet ønsket å gå for en kombinasjon av flere forslag.

– Det er jo akkurat det vi vil at de skal gjøre, slik vi kan gi dem et bedre produkt, sier Snorre Storjord.

Sindre Punsvik har vært lærer for både medier og kommunikasjon og design og håndverk siden nyttår. Med bakgrunn som industriell designer liker han godt at elevene får muligheten til å jobbe med ordentlige kunder.

– Vi skal nå reflektere over tilbakemeldingene. Så vil vi se om vi kun skal lage en logo eller utarbeide en hel profil, sier han.

Dette synes Ida Gillebo er en spennende tanke.

– Det er interessant for klassen kunne utarbeide en hel profil, som for eksempel ei facebookside, og se hvordan det kan fungere i praksis, sier hun.

Det er enighet om at sosiale medier i dag har langt større gjennomslagskraft enn kun ei tradisjonell nettside.

Powered by Labrador CMS