GLAD FOR HVERT SVAR: Ordfører Helene Rognli og Målselv kommune er takknemlig for at 636 innbyggere svarte på innbyggerundersøkelsen. (Arkivfoto)
GLAD FOR HVERT SVAR: Ordfører Helene Rognli og Målselv kommune er takknemlig for at 636 innbyggere svarte på innbyggerundersøkelsen. (Arkivfoto)

Én av tre ga svar

MÅLSELV: 31,8 prosent av de 2000 inviterte målselvingene svarte på innbyggerundersøkelsen. – De gir oss en pekepinn, sier ordfører Helene Rognli.

Publisert Sist oppdatert

4. april var siste frist for å svare på Målselvs innbyggerundersøkelse. 2000 av kommunens innbyggere ble invitert til å svare på spørsmål og gi tilbakemelding om hvordan de opplever kommunetjenestene. Når alle svar er telt opp, viser resultatet at 636 personer har svart. Det utgjør 31,8 prosent av de spurte, og tilsvarer en tiendedel av kommunens befolkning.

En pekepinn

– Selv om ikke hele befolkninga har svart, gir dette oss en pekepinn på hva folk syns om kommunen. En svarprosent på over 30 må vi si oss fornøyd med. Vi er glad for alle tilbakemeldingene vi har fått, og ei stund trodde vi det ville bli en betydelig lavere svarprosent, forteller ordfører Helene Rognli.

De fleste svarte nemlig på undersøkelsen helt i siste liten.

– Vi har ikke sett hva svaret har blitt, og vi holder på med jobben med å analysere og gå i dybden på svarene. Resultatet av innbyggerundersøkelsen kan være med å gi oss ideer til hvordan vi skal jobbe bedre i tjenestene våre, sier hun.

Spent på svar

Kommuneplanens samfunns­del er ett av områdene hvor svarene vil bli brukt. Blant spørsmålene innbyggerne skulle besvare, var hvilket inntrykk de har av politikerne. Innbyggerne ble spurt om de mener de folkevalgte forvalter oppgaven de har fått på en tilfredsstillende måte. Ordføre­ren ser spesielt fram til å bli kjent med resultatet på de svarene.

– Jeg er spent på å se hva folk syns om oss politikere, og jobben vi gjør. Kanskje er de fornøyde, eller kanskje de mener vi stadig vingler. Jeg håper vi får svar som er til å lære av, sier ordføreren.

Powered by Labrador CMS