Lakselvdal skytterlag har fått

EGEN SAL: Ingolf Mortensen (t.v.) kan ønske velkommen til Ingolfstua, sammen med Birger Elvevoll og Knut Arne Silkoset. Foto: Ivar Løvland
EGEN SAL: Ingolf Mortensen (t.v.) kan ønske velkommen til Ingolfstua, sammen med Birger Elvevoll og Knut Arne Silkoset. Foto: Ivar Løvland

En drøm av et hus

LAKSELVDAL: Det nye skytterhuset i Lakselvdal kan de fleste andre skytterlag bare drømme om.

Publisert Sist oppdatert

Det er drøyt tre år siden de startet med å rive et 600 kvadratmeter stort kontorbygg i Tromsdalen. Nå er det nye skytterhuset til Lakselvdal skytterlag helt komplett og er sikkert ett av landets aller flotteste.

– Når vi står her og ser på det og vi vet hva vi har fått til, så var det vel verdt det, sier Åsgeir Lingrasmo.

Sammen med Ingolf Mortensen, bedre kjent som Olja-Blues, har han vært av de aller ivrigste ildsjelene for å få bygget realisert like innenfor kommunegrensa til Balsfjord kommune i Lakselvdal.

Skytterlaget fikk våren 2014 nyss om at et stort kontorbygg i Tromsdalen ble gitt bort mot rivning. Skytterlaget heiv seg på, og i løpet av uker var bygget revet ned planke for planke og fraktet til Lakselvdalen i løpet av sommeren. Før jula kom samme år, var bygget tett, og deretter har skytterlaget sakte, men sikkert gjort bygget ferdig.

Tine Lingrasmo (t.v.) og Henny Silkoset serverer gjerne kaffe og vafler fra det velutstyrte kjøkkenet i nyhuset.

I rene kroner og øre har Lakselvdal skytterlag brukt tett opp mot 2 millioner kroner på bygget, men dugnadsinnsatsen de har lagt ned, er verdt mange ganger så mye. Bygget er nå forsikret for 11 millioner kroner og fremstår som et topp moderne skytterhus i to etasjer. Hver av dem med ei gulvflate på 300 kvadratmeter.

– Det vi har fått utført her, kan nesten ikke måles i penger. Dugnadsinnsatsen har vært enorm, sier Ingolf Mortensen.

To etasjer

Skytterlaget har en innendørs skytebane i første etasje med ti skiver og elektronikk av siste sort der selv utgangshastigheta på skuddene kan måles. Ene langveggen kan åpnes med dører som gjør salen også om til standplass for en 50 meters utendørsbane.

Med ti skiver med elektronikk kan Åsgeir Lingrasmo og skytterlaget lett arrangere stevner og trening.

I andre etasje har de et stor sal med plass til godt over 100 personer, moderne kjøkken og kontor. I tillegg til fasiliteter som eller kreves i slike hus, inkludert handikapinngang til også andre etasje. Det er også vannbåren varme i begge etasjene. Nå er det bare litt inventar som mangler, men det vil komme på plass etter hvert.

Æresmedlem

– Vi har et topp hus nå, det er bare lytt lyddemping i taket som gjenstår, sier Ingolf Mortensen, som på årsfesten i skytterlaget nylig ble utnevnt til nytt æresmedlem i laget. Fra før av er bare Rolf Pedersen blitt denne hederen til del i Lakselvdal skytterlag.

– Det synes jeg var vel tidlig. Man burde vel rundet 70 først, ler han på sedvanlig vis.

Ingolf Mortensen (t.v.) kan ønske velkommen til Ingolfstua, sammen med Birger Elvevoll og Knut Arne Silkoset.

I samme slengen ble festsalen døpt til Ingolfstua, og skiltet er allerede på plass. Samme mann ble i 2015 kåret til Årets ildsjel i ei nasjonal avstemning innen Det frivillige Skyttervesen.

Mye slit

Kompis Åsgeir Lingrasmo medgir at det ikke alltid var like artig å stå på med dugnadsarbeidet for å få huset ferdig:

– Det har kostet en del, det må jeg ærlig innrømme. Da vi sto her lille julaften 2014 og stappet Glava i taket mellom skytehallen og gulvet oppe, ja da var ikke humøret helt på topp. Men vi forbannet oss på vi skulle ha huset ferdig, koste hva det koste ville, ler han.

Mellom 60 og 70 av skytterlagets 400 betalende medlemmer har vært med og ytt dugnadsinnsats på huset disse drøyt tre årene som har gått med. 4-5 av dem har dratt ekstra mye av lasset på sine skuldre.

– Hvor mange timer vi har lagt ned her, vet jeg ikke, for vi har ikke summert opp dugnadsboka, men mange timer er det, sier Ingolf Mortensen.

Ubeskrivelig

Mangeårig revisor og tidligere leder av skytterlaget på 1970- og 1980-tallet, Birger Elvevoll, er imponert over hvor bra huset er blitt.

– Den innsats som er lagt ned her, er egentlig ubeskrivelig. Tenk den jobben de har hatt med å rive, frakte og bygge opp huset her. Å se huset som det nå er, er helt fantastisk, sier Elvevoll.

Som revisor føler han seg også trygg på at økonomien i laget slett ikke er ødelagt av det store byggeløftet.

– Nei, her er ingen røde tall å se. Nesten bare steike grønne tall, humrer skytterlagsveteranen.

Fagfolk av alle slag

Han mener skytterlagets stilling er unik med tanke på at de i medlemsmassen har mange dyktige håndverkere. Rørleggere, elektrikere, snekkere, malere, flisleggere og datakyndige folk. Alt dette, og mere til, finnes i den mest ihuga gjengen med dugnadsmennesker.

– Det er nesten ikke mulig hva denne gjengen ikke kan få til, sier Elvevoll, som sammen med Roy Håkstad på årsfesten ble hedret med DFS sitt takkediplom for fortjenestefullt virke i skytterlaget.

Det nye huset gjør også at skytterlaget trekker til seg flere skyttere. På høstens skyteskole har de hatt rekordmange deltakere, og de har fått nye skyttere fra området Laksvatn og mot Seljelvnes.

– Det at vi klarer å trekke enda flere til skytterlaget, er en flott bonus når vi har fått opp dette huset. Kjempeflott, synes Ingolf Mortensen.

Må arrangere

Skytterlaget regner med å kunne få en god del i tilskudd fra spillemiddel-potten når den tid kommer, og til våren håper de på å kunne arrangere NNM i vinterfelt samme helga som de har Vikingsmellen.

– Det blir ei heftig helg om vi får NNM, men nå må vi begynne å tjene penger. Vi kan ikke bare leve på Grasrotandelen og medlemskontingenter, ler Olja-Blues fornøyd.

Og skuer ut over praktbygget til skytterlaget.

Powered by Labrador CMS