TRIVES: Ekteparet Anne-Lise og Trond Arstein trives på Kongsvoldtunet og var igjen på plass med salg av sine egenproduserte handverksarbeider.
TRIVES: Ekteparet Anne-Lise og Trond Arstein trives på Kongsvoldtunet og var igjen på plass med salg av sine egenproduserte handverksarbeider.

En fornøyelse å være med på Kongsvolddagan

MÅLSELV: På Kongsvoldtunet var også ekteparet Anne-Lise og Trond Arstein fra Rossvoll. Siden tidlig på 90-tallet har de stilt opp på messer og tilstelninger med sine håndverksprodukter.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har alltid vært glad i håndarbeid, sier Anne-Lise som kunne tilby de besøkende salg av både matter, luer, votter og andre klær hun hadde strikket.

Trivelige folk

Produkter som også denne gang fikk nye eiere.

– Vi er alltid fornøyd når vi er på Kongsvolddagan. Her er trivelige folk og det er godt salg av både strikkevarer og produktene som Trond lager, sier Anne-Lise.

Kniver og treprodukter

Mens hun var opptatt av å fortelle om sine produktene kunne ektemannen fortelle at av de flotte produktene han hadde med var det treprodukter og kniver, i tillegg til neverprodukter som var med populære salgsartikler.

– I volum er det kniver, rikula og neverprodukter det går mest av, sier Trond.

Han kan fortelle at det er et møysommelig arbeid, spesielt å lage de største knivene.

– På de største knivene lager jeg alt, også stålet. Fra jeg begynner på en slik kniv til jeg er ferdig går det en måned. Når det gjelder rikula henter jeg noe selv i skogen, men de siste årene har det blitt mindre turer i skogen og jeg kjøper derfor rikula av de som driver i skogen, sier Trond Arstein.

Ansvarsfulle syvåringer

Trivdes på Kongsvoldtunet gjorde også Ellen Johnsen Storvik og Mina Ellingen. De to syvåringene var utvilsomt de yngste med ansvar på tunet.

– Vi har ansvar for dyrene og lekene for ungene. Her har vi kalver, høner, kaniner og sauer vi passer på, sier Ellen.

– Ja, vi har ansvar for at alle dyrene har det fint. Vi passer også på at ungene som kommer hit kan være med på forskjellige leker, og her har vi både stylter og trehjulssykler, sier Mina.

At begge synes det var artig med slikt ansvar var det liten tvil.

– Kjempeartig. Vi storkoser oss, avslutter to ansvarsfulle syvåringer.

Ella Johansen Storvik og Mina Ellingsen, begge syv år, trivdes med å ha ansvar for dyrene.

Åtte år gamle Henry (t.v.) og tre år eldre Henrik prøvde seg mer enn gjerne som bygningsarbeidere.

Powered by Labrador CMS