GLAD FOR VEDTAK: BOIF-leder Per Holen er glad for at en ny idrettshall på Rustahøgda endelig ble vedtatt bygget i kommunestyret torsdag. ARKIVFOTO
GLAD FOR VEDTAK: BOIF-leder Per Holen er glad for at en ny idrettshall på Rustahøgda endelig ble vedtatt bygget i kommunestyret torsdag. ARKIVFOTO

– En god førjulsgave for oss alle

Kommunestyret i Målselv vedtok torsdag at Bardufosshallen skal bygges opp for inntil 134 millioner kroner. Det er en god nyhet for alle i Bardufoss-området.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en god førjulsgave, ikke bare for oss i BOIF, men alle i området her, turnforeninga og alle andre som bruker hallen.

Det sier hovedstyrelederen i Bardufoss og omegn idrettsforening, Per Holen.

Råket av influensa var vedtaket som et enstemmig kommunestyre fattet torsdag formiddag et lite «boost» for hans egen helses del.

– Å få dette vedtaket nå var oppkvikkende, sier Holen.

Kommunestyret satte en ramme på 134 millioner kroner for en ny innendørshall på Rustahøgda. Vedtaket kom dagen etter ettårsdagen for brannen i det elektriske anlegget som stengte ned Bardufosshallen for godt. Siden da har alle brukere av hallen vært stengt ute derfra.

– Nå haster det virkelig å få fortgang i prosjektet. Hallen er snart ferdig revet, og da må bygginga av den nye ut på anbud snarest mulig. Jeg håper inderlig at vi får til en byggestart i senest mai måned neste år. Slik at vi kan få hallen innflyttingsklar høsten 2024. Det må vi klare, for idretten har lidt mye her på Bardufoss dette siste året, sier Holen.

Han viser til at håndballen i klubben er redusert fra fem til to aldersbestemte lag, at turnforeninga har måttet sette opp ventelister etter at de har måttet ta i bruk flerbrukshallen på Olsborg, og andre innendørsidretter har fått sterkt redusert aktivitet som følge av at de har vært uten idrettshall på Rustahøgda.

– I kombinasjon med koronapandemien har idretten i bygda blitt hardt rammet av å stå uten en idrettshall her, sier Holen.

Han er glad for at hallen på Olsborg har kunnet brukes, men er klar på at kapasiteten totalt i Målselv har vært sprengt, og vel så det, etter stengninga av Bardufosshallen.

Hovedstyrelederen i BOIF er derfor helt klar på at nå må prosessen med nybygg akselereres, slik at ytterligere forsinkelser unngås.

– Så langt er vi ikke fornøyd med tempoet i denne saken, selv om saksbehandlinga har vært god, sier Holen.

Han tar det som en selvfølge at idretten får ha en finger med i spillet når en ny hall skal oppføres.

– Jeg håper vi blir tatt med på råd og får komme med våre innspill, sier Per Holen.

Powered by Labrador CMS