Journalistenes minner fra 2019:

REV MED SEG FLERE REKORDER: Jakta på denne rødreven ga flere rekorder Foto: Privat
REV MED SEG FLERE REKORDER: Jakta på denne rødreven ga flere rekorder Foto: Privat

En lurt rev ga oss leserekord

Silje Stenersens revejakt i Bardu i november der en rekordstor rødrev ble felt på åtejakt – ga også oss i Nye Troms en rekord. Saka ble nemlig den mest leste saka i vår nettavis i året som nå er over.

Publisert Sist oppdatert

Rødreven ga hele tre rekorder. Det er den største rødreven som er registrert felt i Norge siden 2004. Det er selvsagt også Silje Stenersens personlige rekord. Og for Nye Troms sluttet ikke lesertelleren å gå før tallet hadde en størrelse som forteller at saka ble delt langt ut over Nye Troms sitt område.

Rødreven veide 13,3 kilo. Det er litt av et monster til en rev å være, og rekordsaker blir som regel også lest av svært mange. Også setningen som Silje Stenersen selv brakte videre – nemlig at hun fortalte at hun fikk sjokk da dyret ble lagt på vekta – pirret nok leselysten hos veldig mange.

For oss journalister er det spennende og inspirerende å følge saker på nett, og selvsagt også svært motiverende å se at saker går godt og gir gode lesertall. Samtidig ser vi også hvilke saker som ikke går. Det blir som en fortløpende leserundersøkelse.

Nye Troms har i løpet av året satset enda mer på vår egen nettavis, blant annet gjennom å gjøre endringer i redaksjonen og ansette nettjournalister som har den daglige oppfølgingen av nettavisa vår. Det har ganske så umiddelbart gitt gode og positive resultater.

Saka om Silje og rødreven er nemlig ikke den eneste saka som har gitt store lesertall. Vi har flere saker med solide tall – og ofte viser det seg at saker om dyr, og om dyr og jakt er saker som leses langt utenfor vårt eget nedslagsfelt.

Saka i desember der en elg ble «jaget» av biler langs E6 og som utmattet falt om på Olsborg og måtte skytes av Viltnemnda er en av våre mest leste saker. Det samme gjelder skadeskytinga av elg i Bardu i oktober, der et jaktlag måtte felle et skadd dyr i skogen, for så å oppdage at noen hadde skutt på det før. Saka om Viltnemnda i Målselv som var oppgitt over at en bilist som sakket farta på grunn av stor elgfare fikk tilsnakk av politiet, ble også lest av veldig mange.

Men tilbake til starten – og det jeg startet med. Silje Stenersen og revejakta. Jo mere saka ble delt, jo flere kommentarer kom det også – og revejegeren fikk da også både kritikk og ros for å jakte rev. Det vil alltid være de som er for og de som er imot jakt, og det er helt greit at ulike syn bringes til torgs så fremst kommentarene holdes på et seriøst plan. Jeg lar derfor Silje Stenersens egne ord om revejakt avslutte denne saka. For det er en grunn til at hun driver revejakt og tar ut rev i et år der revebestanden er svært høy i våre områder og der vi vet at reven er en stor predator for annet vilt.

– En forskningsrapport viser at rødreven alene står for hele 80 prosent av plyndringen av rypereir. Her i Bardu blir revejakta derfor spesielt viktig i og med at vi nå har store rypeområder i kommunen vår som er stengt for jakt på grunn av lav rypebestand.

Powered by Labrador CMS