MER SMITTE: Kommunelege i Balsfjord, Hans-Olav Holtermann Eriksen, har fått et nytt smittetilfelle i Balsfjord. ARKIVFOTO: Leif A. Stensland Foto: Leif A. Stensland
MER SMITTE: Kommunelege i Balsfjord, Hans-Olav Holtermann Eriksen, har fått et nytt smittetilfelle i Balsfjord. ARKIVFOTO: Leif A. Stensland Foto: Leif A. Stensland

En ny koronasmittet i Balsfjord

BALSFJORD: En ny utenlandsk person er smittet av covid-19 i Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

I en epost fra kommuneoverlege Hans-Olav Holtermann Eriksen skriver han lørdag at dette dreier seg om en person fra en gruppe på fire utenlandske statsborgere. Disse kom reisende fra utlandet og gikk rett i isolasjon, der de fortsatt er.
Ifølge kommuneoverlegen har de ikke vært ute i Balsfjord-samfunnet og alle smittevernregler skal ha vært fulgt opp. De fire følges fortløpende opp av kommunen, skriver Holtermann Eriksen i eposten.

Torsdag ble det klart at alle tester tatt av nærkontakter av den påvist smittede eldre personen fra Storfjord, som er på isolat på sykehjemmet på Storsteinnes, er negativ. Det ble tatt et antall prøver som er utover det som er gitt i anbefalingen fra Folkehelseinstituttet på grunn av pasienten hadde vært i kontakt med flere kommunale tjenester i Storfjord og Balsfjord.

«Til tross for utvidet søk er det altså ingen påvist smittekilde og ingen smitte videre til andre. Pasienten har per i dag ingen symptomer på korona-infeksjon, men holdes til observasjon i noen dager til ved sykehjemmet på Storsteinnes med fullt smittevern beredskap. BBS Storsteinnes har gjort en fabelaktig jobb fra første øyeblikk i håndtering av den smittede», skriver kommuneoverlegen i en epost.

Han anser dermed at situasjonen ved Balsfjord bo- og servicesenter for å være under kontroll i Storfjord og Balsfjord.

Powered by Labrador CMS