En stemme til Senterpartiet er en stemme for Nord-Norge

Sandra Borch (Sp) Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Sandra Borch (Sp) Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Senterpartiet tror på Nord-Norge, det som etter vårt syn er mulighetenes landsdel. Mye av problemet de siste årene er at vi har ei regjering som systematisk har oversett Nord-Norge. Dette valget er uten tvil et retningsvalg. Senterpartiet går til valg på et regjeringsskifte.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Når du leser de siste dagenes medieutspill fra FrP og Høyre så skulle man nesten tro de hadde fått panikk. Når de går bort fra å fronte egen politikk men heller prøver å fortelle folk at Rødt og Mdg skal få innvirkning på Sps politikk. Det stemmer selvfølgelig overhodet ikke. Senterpartiet kommer aldri til å gå i en regjering med Rødt eller Mdg. Det må det ikke være noen tvil om. Mdg er nok det partiet som står lengst unna Senterpartiet, og jeg kan garantere at vi aldri kommer til å gå i en regjering med de. En stemme til Sp er en stemme til et parti som ønsker å satse på Nord-Norge og som har vært den tydeligste motmakten til dagens regjerings sentraliserende politikk.

Jeg tenker vi bør være ærlige i denne valgkampen, og da er det på tide at FrP og Høyre heller fronter sine egne politiske saker. Valget er langt fra avgjort, og måten Erlend Svardal Bøe og Per Willy Amundsen prøver å latterliggjøre velgerne på håper jeg gjennomskues. Velgerne vet selvfølgelig at en stemme på Senterpartiet er en stemme for å kampen for Nord-Norge. Så kan man jo med rette stille spørsmålstegn ved hva Høyre og støttehjul-partiet Frp har fått til de senere år, men at denne regjeringen har vist vilje til å satse på Nord-Norge er å ta litt vel hardt i. Denne landsdelen er systematisk overprøvd, overhørt og overkjørt av denne regjeringen.

Jeg skal ikke love mer enn at jeg skal gjøre mitt aller ytterste for å være en tydelig stemme fra Nord-Norge på Stortinget, og da garanterer jeg at et samarbeid med MdG eller Rødt er uaktuelt, det vet jeg at også FrP og Høyre vet. Men det er rart med det, når de ikke har politiske saker å kjøre så prøver de å skremme folk ved å angripe Senterpartiet. Bøe og Amundsen mener dagens regjering har vært stabil for Norge eller Nord-Norge, fasiten for de siste åtter års samarbeid i regjering er totalt kaos. Frp og Høyre har satt partiet Venstre til å styre klima og miljødepartementet, noe vi ser får alvorlige konsekvenser særlig for Nord-Norge.

Senterpartiet har vært og er den tydeligste motmakten mot dagens regjerings sentraliserende politikk som slår hardt ut mot Nord-Norge. Her er går kampene i å kjempe for det vi har, det er alltid et spøkelse knyttet til nedlegging av lensmannskontorer, tingretter, tvangssammenslåing av kommuner, viktige forsvarskapasiteter i nord, ambulanse.. lista kunne vært lang. Hvorfor skal vi nordlendinger alltid måtte forsvare det vi har? Hvorfor har vi ikke ei regjering som ser de mulighetene som finnes i denne landsdelen, og dermed satser på infrastruktur som gjør at vi får til investeringer på samferdsel i nord?

Jeg skal komme med en lovnad denne valgkampen, og det er at en stemme på Senterpartiet er en stemme på oss og ikke på noen andre parti. Er det noe de siste årene har vist oss så er det at FrP og Høyre i kompaniskap med Venstre ikke akkurat har satset på Nord-Norge. Her slår alle sentraliserende reformer ut på befolkningens trygghet og sikkerhet. Vi er i en landsdel som opplever stor fraflytting, likevel støtter FrP og Høyre opp om et enormt avgiftstrykk på den nordlige landsdelen som bidrar til store geografiske og sosiale forskjeller. Flyseteavgift, økte bensin og dieselpriser, økning i elavgift, kutt i pendlerfradraget … lista er lang over usosiale avgifter denne regjeringen har påført Nord-Norge. Senterpartiet har vært og er den viktigste motmakten til det.

Derfor håper jeg når du gir din stemme ved dette valget tenker på hvilket parti som har stått opp for viktige saker i vår landsdel. Vi i Senterpartiet finner ikke opp ny politikk to uker før valget, vi har stått last og brast på vår politikk i alle år. Valget handler tross alt om viktige politiske saker og veivalg for Nord-Norge.

Senterpartiet går til valg på at vi ønsker å satse på Nord-Norge, og det ser dessverre ut til å plage både Bøe og Amundsen mye. Kanskje de etter 8 år i regjering burde hatt litt større ambisjoner for Nord-Norge enn det vi ser resultatet av nå.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS