MÅLRETTET: Emma Krogh Pedersen går for Bardu IL og synes lørdag var en tung dag i sporet. Her er hun bare noen meter unna mål og en andreplass i sin klasse. Foto: Malin Cerense Straumsnes
MÅLRETTET: Emma Krogh Pedersen går for Bardu IL og synes lørdag var en tung dag i sporet. Her er hun bare noen meter unna mål og en andreplass i sin klasse. Foto: Malin Cerense Straumsnes

En tung dag i skisporet

BARDU: Lørdag gikk startskuddet for kretsmesterskapet i Bardu. Arrangørklubbens Emma Krogh Pedersen synes det var en tung dag i sporet.

Publisert Sist oppdatert

Krogh Pedersen er fra Kjøllefjord, bor i Nordreisa og går for Bardu IL i klassen kvinne 17-19 år. Hun synes sesongen så langt har vært helt grei, men lørdag førte dagsformen til en ekstra tung dag i sporet. Krogh Pedersen hadde også noen utfordringer under skytinga.

- Jeg fikk to klikkskudd på ligg som jeg brukte unødvendig tid på. På stående fikk jeg en unødvendig bom først, men så traff jeg alle fire, sier skiskytteren.

Hun gikk likevel inn til en andreplass i sin klasse, kun 22 sekunder bak vinneren Amalie Triumf fra Nordreisa IL. Denne sesongen har Krogh Pedersen satt seg som mål å komme på femteplass i norgescupen i skiskyting.

- Man må ha litt ambisiøse mål, sier hun.

Fellesstart i morgen

73 deltakere trosset kuldegradene og stilte på lørdagens sprint. Rennleder Håvar Østvik er godt fornøyd med oppmøtet. Det er sonemesterskap i Nordreisa og Bjerkvik som fører til at det er litt færre påmeldte enn det vanligvis ville vært.

Østvik forklarer at det var noen utfordringer med temperaturen. Grensa går på femten kuldegrader, og tidligere på dagen viste gradestokken minus 19. Sola hjalp imidlertid til med å senke temperaturen slik at sprinten trygt kunne gjennomføres.

Nå ser Østvik fram til morgendagens fellesstart. Da skal deltakerne opp til 16 år skyte to ganger liggende, mens de eldste aldersgruppene skyter to ganger liggende og to ganger stående. Østvik er ikke i tvil om at søndagen blir like vellykket som i dag.

- Vi har gamle ringrever i skiskyttermiljøet og foreldre som hjelper til. Det er masse positivitet og pågangsmot, sier han.

Powered by Labrador CMS