Fire generasjoner på samme stevne:

FIRE GENERASJONER SAMLET: Terje Olsen (84) hadde med seg oldebarnet Eline Elvebø (11), barnebarnet Daniel Elvebø (32) og sønnen Klaus Arne (50) til midtukestevnet på Tømmerhaugen onsdag kveld. Foto: Ivar Løvland
FIRE GENERASJONER SAMLET: Terje Olsen (84) hadde med seg oldebarnet Eline Elvebø (11), barnebarnet Daniel Elvebø (32) og sønnen Klaus Arne (50) til midtukestevnet på Tømmerhaugen onsdag kveld. Foto: Ivar Løvland

– En typisk familiesport

TØMMERHAUGEN: Det hører med til sjeldenhetene at fire generasjoner møtes til dyst på en og samme idrettsarena. Onsdag kveld skjedde det på Tømmerhaugen skytebane ved Karlstad.

Publisert Sist oppdatert

– Det er første gang vi alle fire møtes slik til stevne, sier eldstemann Terje Olsen.

Som eldstefar «i huset» synes han det er stor stas å kunne være med på samme stevne som både sønnen Klaus Arne (50), barnebarnet Daniel (32) og oldebarnet Eline (11).

– Det er klart jeg synes det er artig. Skikkelig stas er det, sier Terje Olsen.

At han og sønnen Klaus Arne er på stevne i lag er langt fra noen sjeldenhet. De har nærmest vært fast inventar på skytebaner i hvert fall i Troms de siste tiårene. Men for de to yngste generasjonene er stevner en ganske ny affære.

– Jeg var med litt på skyting da jeg var ung, men det er mange år siden, sier Daniel Elvebø.

32-åringen tok tak i Saueren igjen da dattera Eline sist høst ble med på skytterskolen som Målselv skytterlag dro i gang.

– Da tenkte jeg at det var greit å begynne å skyte litt selv også, smiler Daniel.

Mindre svart

Blinkene synes han har endret seg noe på de nesten tjue årene han har vært borte fra sporten:

– Ja, det er blitt mindre svart og de er blitt mer ovale. Men det har kanskje med synet å gjøre, humrer han fornøyd.

Like fornøyd er han ikke med 228 poeng i nybegynnerklassen, all den tid Eline på 11 styrte skuddene inn til 230 poeng i nybegynnerklassen for unge.

– Denne dommen ble hard, ler han, når han får resultatet fra skytinga på papir fra stevnearrangøren.

Vunnet duell

For Eline synes innføringa av skytesporten har vært en berikelse for henne. Hun trives godt, og skjøt sine første stevner innendørs i vinter, før koronakrisa slo inn. Da presterte hun 242 poeng på ett stevne. Det var et par poeng bedre enn oldefar Terje.

– Ja, hun har slått meg allerede. Men det er jo dette som er så flott med skytesporten. Her møtes gammel og ung, side om side. Slik er det ikke i noen andre idretter, vi har et samhold uten like, sier Terje Olsen.

84-åringen har drevet med skyting nærmest i ett siden han var 14 år. De siste 70 årene har dermed skyting vært en viktig del av livet hans.

Fortsetter med skyting

Eline hadde bare hørt prat om skyting før hun fikk lyst til å stille opp på skyteskolen i høst. Der ble hun så fornøyd med sporten at hun tror hun vil fortsette i mange år.

– Jeg har truffet flere på min alder som jeg ikke kjente før som jeg har pratet med. Jeg tror jeg blir å fortsette med skyting som sport, sier Eline.

Pappa Daniel er enig, men ser gjerne at han klarer å høyne poengsummen sin med ti poeng fra det han presterte onsdag.

– Da kan vi prate mer om poengsummer i familiesammenkomstene våre, humrer han etter endt skyting.

Familiesport

Som den nest eldste blant familiens skyttere, synes også Klaus Arne Olsen at det er hyggelig at fire generasjoner kan samles til dyst på samme sted.

– Skyting har alltid vært en typisk familiesport, og jeg fikk min interesse for skyting fra pappa. Det er nesten synd at det er så få stevner denne sesongen, men kanskje kan vi alle fire stille på Landsskytterstevnet neste år, sier Klaus Arne.

Det var for øvrig eldstemann i familien som, seg hør og bør nærmest, prikket inn den høyeste poengsummen av de fire i onsdagens stevne. I V73 endte Terje opp med 245 poeng. I klasse 5 stoppet Klaus Arne på 240 poeng.

Vant

Det holdt til andreplass i klasse 5, der unge Sondre Grønvoll fra Målselv fikk poenget bedre. Aller best i klasse 3-5 var imidlertid Ståle Takle fra Bardu. 4. klassingen skjøt til 242 poeng i onsdagens kveldsstevne som hadde vel 70 deltakere totalt. I V73 presterte både Harald Gåre fra Storsteinnes og Svein Erik Rognli fra Øvre Målselv full pott med 25 tiere. Stein Hugo Berntsen fra Målselv vant V55 med 249 poeng.

Powered by Labrador CMS