SAND HANDEL: Egil Steinseth er glad yngre krefter som Fredrik Nordnes og Elisabeth Sand er i jobb på Matkroken hans.
SAND HANDEL: Egil Steinseth er glad yngre krefter som Fredrik Nordnes og Elisabeth Sand er i jobb på Matkroken hans.

En veteran på dagligvarer

SAND: Lokalbutikken på Sand har eksistert siden 1931. Fremdeles er det liv laga for dagligvarer på det lille tettstedet i Malangen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi lever mest av de fastboende, men det er klart; vi har har mange hyttefolk innom som handler her hos oss, sier eier Egil Steinseth.

Han overtok for 40 år siden butikken som faren Einar startet opp med for over 80 år siden. I dag har han trukket seg litt tilbake i den daglige drifta og har latt Elisabeth Sand og Fredrik Nordnes styre det meste med drifta. Sand flyttet i fjor tilbake til heimbygda etter 27 år i USA.

– Jeg er mest bare en sjuende far i huset nå, ler Egil Steinseth.

Butikken er med i Hakon-gruppen, og er nå med i kjeden Matkroken. I fjor var omsetninga rundt fem millioner kroner. Mange av dem som gjør sine innkjøp på butikken, tar også en kaffetår rundt bordet innerst i butikken.

– Kaffebordet er viktig for butikken. Her tar mange en tår og praten går livlig. Bordet er viktig for bygda, smiler Egil Steinseth.

Han har aldri gjort det store forsøket på å selge varer utenom mat. Det lar han spesialbutikkene på Storstein­nes og i Tromsø ta seg av.

– Jeg synes folk i bygda er flinke til å støtte opp om butikken. Uten dem hadde det ikke gått å drive, sier Egil Steinseth.

Han er glad for å ha to lokale, flinke medarbeidere innenfor veggene. Gleden er gjensidig:

– Det er en fin arbeidsplass med hyggelige kunder. Vi er glad for at vi klarer å ha en god nærbutikk i bygda, og prøver å være så oppdatert som mulig på varefronten, sier Fredrik Nord­nes.

Powered by Labrador CMS