ARRANGØR? Åttendeklasse ved Bardu ungdomsskole har søkt om å arrangere neste års 17. mai på Setermoen. (Arkivfoto: Terje Tverås)
ARRANGØR? Åttendeklasse ved Bardu ungdomsskole har søkt om å arrangere neste års 17. mai på Setermoen. (Arkivfoto: Terje Tverås)

Én vil arrangere 17. mai i Bardu

BARDU: Fredag gikk søknadsfristen for å søke om arrangøransvar for 17. mai 2018 i Bardu ut. Kommunen fikk inn én søknad.

Publisert Sist oppdatert

Fredag var siste mulighet til å søke om arrangøransvaret. Fristen for å søke er i år satt til september, noe som er tidligere enn foregående år.

– Grunnen til det er at vi ønsket å lodde stemninga, sier enhetsleder for kultur og folkehelse i Bardu, Ole Kroken.

Da Nye Troms var i kontakt med Kroken i går, sa han at kommunen hadde fått inn én søknad.

– Det er 8-ende klasse ved Bardu ungdomsskole som har søkt. Det var også 8-ende trinn som hadde ansvaret i fjor, sier han.

Viktig oppgave

Kroken sier at tildelinga av neste års 17. mai vil bli lagt fram for OMS-utvalget for avgjørelse, som samtidig vil vurdere framtidig organisering av 17. mai-arrangementet i Bardu.

– Når vi har fått inn én søknad, er det gjerne naturlig at den søkeren får ansvaret. Dette skal likevel avgjøres på OMS-møtet, som finner sted 5. oktober, sier han.

I fjor vedtok kommunen å øke bevilgninga til 17. mai-pengepotten fra 40 000 kroner til 60 000. Kroken sier at fjorårets arrangør gikk med overskudd på mer enn 100 000 kroner.

– Beløpet fra oss skal dekke alle faste utgifter. Med arrangøransvaret er det absolutt mulighet for å legge seg opp noen kroner, som kan gå til klassekassa eller lignende, sier han.

Som arrangør av 17. mai i Bardu har man ansvaret for gjennomføringa av feiringa.

– Man skal organisere og gjennomføre grunnlovsfeiringa i kommunen, så det det en viktig oppgave. Det kreves en del timers arbeid, spesielt på selve dagen. Det skal foregå kransenedleggelse, toget skal gå til riktig tid, det skal foregå salg, og leker skal arrangeres. Men det er absolutt gjennomførbart for et klassetrinn med foreldre, og jeg tror de kan ha det gøy også, sier Kroken.

Powered by Labrador CMS