FANGST: Christina (17) og Hårek Gamst (50) poserer med fangsten. Foto: Torbjørn Kosmo
FANGST: Christina (17) og Hårek Gamst (50) poserer med fangsten. Foto: Torbjørn Kosmo

Endelig er laksesesongen i gang

MÅLSELVFOSSEN: Grytidlig fredag morgen hadde de mest ivrige fiskerne stilt seg opp ved vannkanten. Flere laksefiskere ved Målselvfossen kunne melde om god fangst.

Publisert Sist oppdatert

For mange er laksesesongen noe de ser fram til lenge. Vi tok turen til Målselvfossen for å sjekke fiskeiveren fredag formiddag. For mange begynte laksesesongen da klokka bikket midnatt, mens sesongen ved Målselvfossen begynte klokka seks på morgenen.

Ved vannkanten i Målselvfossen forsøkte Øyvind Foshaug å få laks på kroken. Han begynte i tidlig alder med fisking.

- Jeg har fiske har i fossen siden jeg var en guttunge med ujevne mellomrom. Fiskinga mi her er knyttet til en familietradisjon fra når jeg var liten og fisket med «gamlingene» som vi kalte dem.

Utnytter dagene

Han setter pris på muligheten til å fiske i elva og forteller at han skal utnytte de dagene han har mulighet til å bruke til laksefisking.

- Jeg synes det er veldig gøy å benytte meg av de dagene jeg har til rådighet til å fiske.

Grunnen til at han valgte å fiske i Målselvfossen har en ganske enkel forklaring.

- Jeg eier en del av Målselvfossen så dette var et greit sted å fiske. I og med at jeg eier en del av fossen så er det her jeg har laksefisket mitt. Mange tilreisende kommer og fisker i kortsonen lengre nedi her.

Så langt har ikke fiskemengden i elva vært så stor og Foshaug mener det har en temperatur- og vannstandsmessig forklaring.

- Første døgnet pleier det å være en del fisk. Elva er nå veldig liten i forhold til hva den bruker å være i juni. Det er vel rundt halvparten av normal vannstand her. Nå ha det vært kaldt i det siste, og det virker som at det ikke har kommet så veldig mange laks fram til nå. Vi har fått seks stykk siden vi starta i dag. Den største er vel rundt åtte kilo.

Han kommer med en oppfordring til alle som er glad i å fiske, men også til de som kanskje ikke har utstyr eller har vurdert muligheten.

- Det er bare å komme seg ut å få tak i en fiskestang. I Målselva kan man fiske det aller meste, som harr, ørret og røye.

Røye er fredet gjennom hele sesongen, ifølge fiskebestemmelsene i 2018 for Målselv-vassdraget.

FANGST: Christina (17) og Hårek Gamst (50) poserer med fangsten.

Begynte grytidlig

Også Christina og Hårek Gamst hadde benyttet seg av Målselvfossens muligheter. De begynte sitt fiske grytidlig på morgenen.

- Fisket har gått på det jevne siden vi begynte i seks-tiden i dag tidlig, forteller Hårek.

Christina Gamst opplever dagens fiske som godt og sitter igjen med gode opplevelser. Hun forteller at det er en stund siden hun og faren sist var fisket i fossen.

- Det har vært veldig fint så langt. Det er rundt et år siden sist vi var her. Vi fisker vanligvis i juni og august.

Begge har en stor interesse for fisking og begge forteller at dem ofte er innom forskjellige fiskeutstyrsbutikker i løpet av året når de venter på at sesongen skal begynne.

- Det blir en del turer innom fiskebutikken i løpet av året, sier Christina.

Hårek skyter samtidig inn:

- Det blir litt planlegging, vedlikehold og utstyrskjøp. Vi tenker mye på fiskesesongen før den starter. Det er hyggelig å være her.

Powered by Labrador CMS