NY HALL: Driftsleder hos Nordli & Sønner, Kim Olav Nordli, kan trygt påkoste seg et stort smil etter at selskapets splitter nye vaskeanlegg for lastebiler er ferdig. De har også fått nye vaskehaller for personbiler. Foto: Torbjørn Kosmo
NY HALL: Driftsleder hos Nordli & Sønner, Kim Olav Nordli, kan trygt påkoste seg et stort smil etter at selskapets splitter nye vaskeanlegg for lastebiler er ferdig. De har også fått nye vaskehaller for personbiler. Foto: Torbjørn Kosmo

Endelig er Nordlis nye vaskehall på plass

ANDSLIMOEN: Litt over et år etter at planlegginga starta står nå Nordli & Sønner sin nye vaskehall på plass. Og på tross av at hallen ikke offisielt er åpna har kundene likevel strømmet til.

Publisert Sist oppdatert

Da J R Nordli og Sønner Transport AS overtok bygget på Andslimoen i 2015, hadde de allerede et ønske om å bygge en vaskehall til sine egne transportkjøretøy.

Noen år etterpå, i 2020, startet planlegginga av det som til slutt har blitt en 600 kvadratmeter stort og komplett vaskeanlegg, tilknyttet det eksisterende Nordli-bygget.

– Det er en betydelig mengde med plass som er lagt til. Det er omtrent 30 meter i lengde og 20 meter i bredde. Det er nesten dobbelt så stort som det har vært før, sier driftsleder Kim Olav Nordli.

Har utviklet vaskehall-app

Foruten to nye personbilhaller, har det også kommet en ny lastebilhall. Personbilhallene er i øyeblikket åpen for bruk, mens det fortsatt kan ta opp mot to uker før lastebilhallen er klar til å tas i bruk.

Nordli erkjenner at det har vært en lang og kostbar prosess.

Uten å ville gå inn på de nøyaktige tallene kan han likevel fortelle at investeringene som er gjort på utbygging og utstyr er på et tosifret millionbeløp.

– Det kjennes godt at alt har ordna seg, både inne og ute. Vi fikk lagt et siste lag med asfalt utenfor bygget i forrige uke, sier Nordli.

I forbindelse med vaskekonseptet til selskapet, har de nå fått laget en app som skal gjøre det enkelt for kundene å starte vaskeprosessen. Det er denne appen Nordli stolt viser fram her.

Men det er ikke bare inventar og bygget som er nytt hos Nordli & Sønner.

I forbindelse med vaskehall-prosjektet har de også fått laget en app som skal gjøre det enklere for kundene å ta i bruk hallen.

– Vi har kalt vaskekonseptet vårt for «Nyvaska». Vi har også fått laget en app med det samme navnet, som gir oversikt over hvilke vaskemuligheter man har og hva man har gjort tidligere. Vi får også et kamera med skiltgjenkjenning som gjør at man enklere slipper inn i vaskehallen, sier han.

Gjorde miljøvennlig valg

Etter det Nye Troms kjenner til er det nye vaskeanlegget den eneste av sitt slag i Målselv, og trolig også i Nord-Norge.

Og i forbindelse med utbygginga og innkjøp av utstyret som utgjør vaskehallen, så har Nordli og Sønner valgt å gå den miljøvennlige ruta.

Slik ser altså den nye vaskehallen/vaskeanlegget til Nordli & Sønner ut, og driftsleder Kim Olav Nordli kan berette at kunder allerede har begynt å strømme på.

Det er slik at vannet som brukes når kjøretøy vasker inne i hallen gjenbrukes.

– Vi har en stor tank som er et vannrenseanlegg. Alt spillvannet som kommer fra vaskehallene går først via en tank som renser det for sand, og så i en oljeutskiller. Deretter går det inn i enda en tank for å bli tilsatt kjemikalier som renser vannet. Alle vaskemidler vi bruker er svanemerket, og er miljøvennlig, sier Nordli.

Samtidig har bedriften også investert i et nytt varmeanlegg og oppgradering av det eksisterende bygget.

– Vi har oppgradert ved å etterisolere veggplatene, blant annet. Det gamle varmeanlegget vårt kunne gjenvinne 40-45 prosent av varmen i bygget, mens det nye vil kunne gjenvinne opp mot 85 prosent av varmen, sier Kim Olav Nordli.

Gode tilbakemeldinger

Uten at vaskehallen offisielt har åpnet har likevel kunder begynt å bruke hallen. Nordli kan melde om gode tilbakemeldinger så langt.

– Vi har hatt bra besøk her allerede på tross av ingen offisiell åpning. Vi har fått skryt fra de som allerede har vært her og vasket bilen, sier Nordli.

Powered by Labrador CMS