BRONSESMIL: Bjørnulf Brekke fra Målselv IL er fornøyd med bronse i junior-NM i friidrett. Foto: Ivar Løvland
BRONSESMIL: Bjørnulf Brekke fra Målselv IL er fornøyd med bronse i junior-NM i friidrett. Foto: Ivar Løvland

Endelig for Bjørnulf

MOEN: Bjørnulf Brekke klarte endelig å passere 1,90 m i en høydekonkurranse. Det holdt til en viktig NM-bronse for 19-åringen fra Målselv IL.

Publisert Sist oppdatert

– Det er først og fremst en personlig seier å komme over denne høyden. Jeg har slitt med å forbedre persen, og da er det utrolig godt å klare det nå. Særlig siden det var i NM det skjedde, sier snart 20 år gamle Bjørnulf Brekke fra Moen.

Under helgas U-23 NM i Brandbu hadde han tre konkurrenter med klart bedre personlige bestenoteringer enn hans egen. Bjørnulf hoppet 1,88 meter innendørs for halvannet år siden. Ute var 1,87 meter personlig rekord før NM-helga. Den høyden klarte han for to år siden, men under helga juniormesterskap gikk Bjørnulf over 1,90 i høydekonkurransen. Det holdt til bronse. Riktignok klart slått av gull- og sølvvinneren som begge hoppet godt over to meter, men bronsen gikk til Målselv ettersom fjerdemann som også stoppet på 1,90 meter, klarte denne høyden først i andre forsøk. Bjørnulf tok 1,90 meter i første forsøk.

– Jeg har ikke fått det til å stemme i høyde på lenge. Derfor var helgas konkurranse viktig for meg, sier Bjørnulf, som i fjor høst startet skolegang i Trondheim.

Der trenes han av Roger Hollup, som tidligere var trener for Tonje Angelsen. Sammen har de gjort en del justeringer i tilløpet til Målselv-utøveren, men de har tatt tid å få til å sitte skikkelig.

– Det har vært litt motbakke for meg i høyde, men nå begynner til å fungere bedre igjen. Deilig å få det til. Det gir meg ny guts for å kunne trene til å nå stadig nye høyder, sier Bjørnulf Brekke.

Han innrømmer at det har vært frustrerende å ikke få framgangen til å fortsette, særlig ettersom han han tatt høydetreningen til et høyere nivå etter at han flyttet til Trondheim. Der er høydemiljøet godt, og han føler at det stadig er fremgang å spore.

– Det å klare 1,90 og komme over den «kneika» var viktig. Nå kan jeg se fram mot nye høyder, sier en glad NM-medaljevinner.

Powered by Labrador CMS