MESTER: Tore Nilsen ble feltvinner i SM i Lakselvdal. Foto: Ivar Løvland
MESTER: Tore Nilsen ble feltvinner i SM i Lakselvdal. Foto: Ivar Løvland

Endelig seier til Tore

SKYTING: Tore Nilsen fra Storfjord ble samlagsmester i skyting under mesterskapet i Lakselvdal søndag. Seieren var 32-åringens aller første seniortittel på samlagsnivå.

Publisert Sist oppdatert

Den Nordreisa-bosatte norgesmesteren i felthurtigskyting fra 2013 sto uten en mesterskapsseier på samlagsnivå som senior før søndagens vinterfelt i Lakselvdal. Da slo han endelig til i et mesterskap, og vant SM-tittelen etter en feilfri finale med tolv treff, derav fem av dem som innertreff.

- Godt å endelig lykkes. Det var på tide, smiler Tore, som aldri har fått klaff som senior før søndagens stevne.

Og det er ikke på grunn av at han ikke setter lokale mesterskap høyt at han ikke har vunnet tidligere:

- Nei, samlagsmesterskapet er viktig for min del, og derfor har jeg i lengre tid visualisert hva jeg skulle gjøre på dette stevnet, sier Tore, som liker feltdisiplinene godt.

Aller best kjent som en av Norges raskeste innen felthurtig, og der hentet han også NM-tittelen for fire år siden. I Lakselvdal prikket han inn 29 treff på hovedskytinga, og fikk skive to i finalen. Terese Maristad fra Øvre Målselv skytterlag hadde flere innertreff på skive en, og de to var de eneste på 29 treff før finalen, mens Sveinung Kvamme fra Øvre Målselv hadde 28 treff før finalen. Kvamme endte på 39 treff etter 11 finaletreff og endte med det på tredjeplass, mens Maristad med 10 finaletreff og 39 totalt kapret sølvplassen på flere innertreff enn Kvamme. Tore Nilsen var klart best med 12/5 i finalen, og med 41 treff kunne han smile bredt etter seieren.

- Det var ei fantastisk bra skyting i dag. Alt stemte fra morgenen i dag. Det var vanskelige forhold ute i feltløypa, men en vind som vekslet fra side til side. Verst var det på langholdene, men heldigvis ble det bare en bom, sier Tore Nilsen.

I finalen følte han god kontroll og var siukkerheten selv.

- At det er ei vanskelig feltløype når det er SM er helt på sin plass. Det trenger ikke være ei "låvedør" vi skyter mot og mange skyttere på 30 treff før finalen, humrer Tore Nilsen.

Powered by Labrador CMS