FORNYET AVTALE: Toralf Heimdal og Kjell Hanstad er på vegne av Bardu kommune og Røde Kors blitt enig om en ny samarbeidsavtale. Foto: Privat
FORNYET AVTALE: Toralf Heimdal og Kjell Hanstad er på vegne av Bardu kommune og Røde Kors blitt enig om en ny samarbeidsavtale. Foto: Privat

Enig om ny avtale

BARDU: Bardu Røde Kors og Bardu kommune er blitt enig om en ny beredskapsavtale. Avtalen ble undertegnet i februar.

Publisert Sist oppdatert

Leder i Røde Kors i Bardu Kjell Hanstad og ordfører Toralf Heimdal har signert på avtaledokumentet. Avtalen er en oppgradering og fornying av en avtale som i flere år har vært på plass.

Avtalen innebærer at Røde Kors skal stille personell og materielle ressurser til disposisjon på anmodning fra kommunens kriseledelse. Oppgavene Røde Kors skal påta seg skal skje innen rammen av kommunens egen Risiko- og sårbarhetsanalyse, og også ut i fra behovet kommunen har og mandatet til Røde Kors.

Ressurs

Beredskapsavtalen inneholder flere punkter. Blant annet et eget punkt om Røde Kors Hjelpekorps som sier at hjelpekorpset skal kunne bistå politiet i rednings- og søksoppdrag, og være under politiets operative ledelse i disse situasjonene. Avtalen sier også at deler av hjelpekorpset i Bardu som ikke bistår politiet kan aktiveres av Røde Kors krisehåndteringsledelse.

Leder i Bardu Røde Kors Kjell Hanstad sier han synes det er fint at Røde Kors kan bidra i beredskapssammenheng og at man har en avtale på dette.

- Vi er mange i Røde Kors her i Bardu og vi er en ressurs. Blant annet har vi det neste største hjelpekorpset i Troms, og vi har også en besøkstjeneste som driver veldig godt, sier han.

220

Hanstad sier at det har vært en avtale i mange år, men at den nå gikk ut og derfor måtte fornyes.

- I den nye avtalen er det justert på en del detaljer, sier Hanstad.

Det er i den nye avtalen et punkt om pårørendesenter i Bardu, der det går fram at dersom kommunen oppretter et slikt så skal personell fra Røde Kors avgis for å bistå kommunen i å drifte dette.

Det er også enighet om at Røde Kors ved anmodning fra kommunens kriseledelse skal kunne brukes til å bistå med psykososial førstehjelp.

- Vi håper å få kurset en del av medlemmene våre på slik førstehjelp, sier Kjell Hanstad.

Totalt er det 220 medlemmer i Bardu Røde Kors.

Powered by Labrador CMS