INGEN MACK-STREIK: Det blir ingen streik i bryggeribransjen etter at Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og NHO Mat og Drikke ble enige på overtid i meklingen natt til torsdag. Illustrasjonsfoto: NTB
INGEN MACK-STREIK: Det blir ingen streik i bryggeribransjen etter at Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og NHO Mat og Drikke ble enige på overtid i meklingen natt til torsdag. Illustrasjonsfoto: NTB

Enighet i bryggerimeklingen

Partene i bryggerimeklingen ble på overtid natt til torsdag enige. Det blir dermed ingen streik i bryggeribransjen.

Publisert Sist oppdatert

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, men rett før klokka 2 opplyste partene at de var kommet fram til en løsning.

– Vi er fornøyde med å ha blitt enige med Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) i meklingen om Bryggeri- og mineralvannsoverenskomsten, sier Nikolai Astrup Westlie, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO Mat og Drikke, i en pressemelding.

Oppgjøret har en økonomisk ramme på 3,7 prosent.

Mack, ølbryggeriet i Nordkjosbotn, var en av bedriftene som på forhånd sto i fare for å bli rammet av en eventuell streik torsdag om partene ikke kom til enighet.

Effektiv mekling

– Meklingen har vært effektiv, og har funnet sted i en konstruktiv tone. NHO Mat og Drikke har fastholdt vår posisjon i det prinsipielle spørsmålet som var hovedårsaken til at forhandlingene i første omgang ikke ført fram. Samtidig har vi blitt enig med NNN om å tydeliggjøre prosessen rundt lokale forhandlinger, noe vi forstår har vært viktig for arbeidstakersiden, sier Westlie.

I tillegg til utvalgsarbeid om ny struktur på tariffavtalen, ble NHO Mat og Drikke og NNN blant annet enige om å øke minstelønnssatsen/garantilønnen til 199,78 kroner inklusiv det generelle tillegget, et generelt tillegg til alle på 4 kroner, øke ansiennitetstillegget etter ett år, justere fagarbeidertillegget og en ny tekst om gjennomføring av lokale forhandlinger.

Fått gjennomslag

– Vi har fått gjennomslag for våre hovedprioriteringer og sikret et godt resultat for våre medlemmer uten å måtte streike, sier tariffansvarlig i NNN Jarle Wilhelmsen i en pressemelding.

– Det har vært en tøff runde, i en mekling får man det aldri helt nøyaktig slik man vil, men vi har kommet langt i denne runden og må si oss fornøyd med resultatet, sier Wilhelmsen.

Resultatet skal nå ut til uravstemning blant medlemmene i NNN, der fristen er 17. juni. Etter at oppgjøret er godkjent skal det gjennomføres lokale forhandlinger.

Powered by Labrador CMS